Sveriges första röda dagstidning som tar gröna frågor på allvar.
Tidningen som varje vecka gör dig lite smartare.
Sveriges största och första husmagasin med ekoprofil.
Redaktör
Redaktör och skribent på ETC nyhetsmagasin.
Cirkularitet
Reningsverket i Helsingborg har börjat sortera avloppet.
Opinion
Cirkulär ekonomi är poppis att prata om, men betydligt svårare att iscensätta. Att återföra näringen från avloppen till åkrarna är en av de viktigaste cirklarna att sluta, men det går trögt. I Helsingborg hörs det dock något nytt från avloppsrören.
Odla det själv
Hör du till den skara odlare som har börjat inse att du trots höga ambitioner helst vill tillbringa tiden i trädgården i hängmattan? Lugn, det finns möjligheter även för dig. Alla kan odla!
Råvaran
Från skolbespisningens skräck till dyrbara bebisblad – spenaten har gjort en rejäl klassresa. Men den godaste spenaten finns inte i den vanliga handeln.
Biologisk mångfald
I Gävleborg ska man vända trenden och gå mot närodlat med hjälp av njutning.
Alla odlare vet att semestern får vänta till senhösten eller vintern, men om man ändå vill ha ledigt några veckor under högsommaren så går det trots allt att kombinera. Om man bara väljer rätt växter.
Det är svårt att äta mat som kommer från trakten där man bor, men veckans reportage visar vägen till det lokala.
Under firandet insåg både jag och han själv att vi hade klivit över en gräns.
Spannmålsrevolutionen i Norrtälje.
Inrikes
Ökningen av kemiska bekämpningsmedel i lantbruket leder till ökade rester av PFAS, inte bara i miljön utan även i maten vi äter. Senaste larmet handlar om vin.
Mycket mat för liten peng
Inget slår nyskördad, lokal sparris.
Mat & dryck
Den godaste bearnaisen gör du själv! Med receptet på vinägerreduktion från nr 15 går det dessutom snabbt. Många förknippar nog såsen med en köttbit och pommes men Mathias Dahlgren tipsar om att den är väldigt god till grönsaker. Av äggvitorna kan du göra maränger.
Varje helg fick Håkan stryk av de nästan dubbelt så stora och gamla raggarna.
Tips för lilla trädgården
Koka ihop vitvinsvinäger med kryddor och lök. Reduktionen kan du sedan använda för att snabbt göra en bearnaisesås. Eller blanda med någon god olja för en salladsdressing. Förvara den i en ren eller steriliserad glasburk med lock i kylen. Reduktionen håller ett par månader. Nästa vecka gör vi bea på Mathias Dahlgrens vis.
4 olika sätt att ge jorden näring.
I dag är denna lite peppriga kålväxt standard på salladsborden och en storsäljare i butiken.