Hoppa till innehållet

Krönika

Yvonne Perkins: Det krävs mod för att säga nej

ETC nyhetsmagasin.

Rent krasst innebär det alltid en risk, särskilt för timanställda och frilansar. I veckans ETC nyhetsmagasin möter vi regissören Marta Dauliūtė, som i sin film ”Good Life” visar hur arbetet kan bli en livsstil draget till sin spets.

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.

Ett ämne som ofta kommer upp när jag pratar med mina vänner är vikten av att kunna säga nej. Alla har balanserat på gränsen till utmattning och vissa av oss har trillat över kanten både en och två gånger. Varför är det så svårt att göra lagom? Läkaren Gabor Maté som behandlat missbrukare och själv klassar sig som arbetsnarkoman menar att mycket handlar om en vilja att bli omtyckt och att få vara med. Arbetet och presterandet kan också bli en slags drog. 

Men rent krasst är det också en risk att säga nej, särskilt för timanställda och frilansar. Inhoppsvikarier som tackar nej för ofta får inga fler förfrågningar.

I veckans ETC nyhetsmagasin möter vi regissören Marta Dauliūtė, som i sin film ”Good Life” visar hur arbetet kan bli en livsstil draget till sin spets, där entreprenörerna bokstavligt talat lever på jobbet i en slags ”sovlåda”. Till det kan jag ändå säga nej. Tack!