Tre frågor.

2020-03-25 03:00
Puffetikett
Dagens ETC

”Positiv film om hur lätt vi kan lösa klimathotet”

Johan Ehrenberg är aktuell med ”Hoppet”, en film om hur lätt det är att lösa klimatkrisen som just haft premiär på ETC Play.

Berätta om filmen!

– Det här är såklart väldigt roligt, trots allt elände omkring oss i virusets skugga. ”Hoppet” är en fortsättning på den turné jag gjorde genom Sverige förra hösten. överallt var det fullt med folk, jag har aldrig rest så mycket runt landet och pratat för så många. Och alla mötena organiserades av lokala aktiva, det var väldigt intressant att se. När man då pratat för nära 10 000 personer så kändes de konstigt att bara avsluta. Så då blev det en film.

– Det är föredraget och skämten och lite utblickar från höstens pratande som gjorts om av Emanuel Hendal och sedan klippts av Petter Brundell. Ingen jättebudget alltså, bara arbete av några som kan det här.  

Vad handlar filmen om?

– Egentligen är det en positiv berättelse om hur lätt det är att lösa klimathotet. Men den stora berättelsen är också att det inte kommer att ske om inte väldigt många börjar här och nu. Det går inte att prata fram lösningar. Man måste göra.

Hur tänker du att den ska användas?

– Fredagsfilm med chipspåsen framme såklart! Fast… nja, det är nog en film man kan se med andra. Kanske göra en cirkel runt. De som sett säger att den är enkel att förstå men den skapar ju en massa följdfrågor kan jag tro. Plus att filmen är gratis att se. Jag driver ju tesen att det är gratis att rädda klimatet. Så varför skulle det inte vara gratis att se hur man kan göra.

800dagar

Hoppet

Du ser filmen gratis på ETC Play (play.etc.se).

Johan Ehrenberg bygger sina föreläsningar – och filmen – på boken ”Hoppet”, som du hittar i Varuhuset ETC (varuhuset.etc.se).