Hoppa till innehållet

Mat & Dryck

Så gör du bästa hemmapizzan

Pizza i plåt lämpar sig bra att göra i sin ugn hemma, enligt Oskar Montano.
Pizza i plåt lämpar sig bra att göra i sin ugn hemma, enligt Oskar Montano. Bild: Lennart Weibull

Dagens ETC.

Framförhållning är det första som behövs om man ska göra en ordentlig pizza ­hemma, enligt Oskar Montano.
– Att göra en bra pizza handlar till 90 procent om degen, säger han.

Med deg menar han en egengjord deg som fått stå i minst ett dygn innan man börjar göra pizzan. Typen av pizza och typen av deg kan skilja sig mycket åt. Men myten att pizza måste vara rund slår Montano hål på.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Provläs alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser