Hoppa till innehållet

Mat & dryck

Gröna tapas – sociala munsbitar i ny tappning

Dagens ETC

Tapas är mat som ska delas, tycker Johan Björkman. Med sin nya kokbok vill han inspirera till att nyupptäcka de spanska läckerheterna – och till att äta mer grönt.

Kocken Johan Björkman är aktuell med tapasboken ”Tapas de verduras”. Inspirationen kommer från de klassiska spanska tapasen men med mer fokus på grönt, i Spanien är många tapas nämligen köttbaserade, säger Johan Björkman. 

– Jag älskar att laga mat med grönsaker. Sedan är det nog enklare för mig än för en person uppvuxen i Spanien att se tapas med en annan blick. De kanske vuxit upp med en tydlig bild att mormor alltid hade skinka till och att de då behöver göra likadant.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser