Hoppa till innehållet

Mat & Dryck

Finpizza direkt ur din egen ugn: Pizzaexperten visar vägen

”Att göra en bra pizza handlar till 90 procent om degen”, säger Oskar Montano.
”Att göra en bra pizza handlar till 90 procent om degen”, säger Oskar Montano.

Dagens ETC

Deg, tomatsås och topping. Ur en vedugn i Neapel eller en elugn hemma.
Pizzan kan både vara husmanskost och finmat, säger kocken och pizzabagaren Oskar Montano. Han förklarar varför pizza lika gärna kan serveras på nyårsafton som dagen efter, och ger tips på hur du lyckas med den hemma.

Han är i Rom när Dagens ETC ringer. Staden hans morfar kom ifrån, och som hjälpte till att lägga grunden för Oskar Montanos kärlek till pizzan. 

Med restaurangen 800 grader tog han finpizzan till Stockholm, och maträtten har med åren blivit en växande trend i flera svenska städer. 

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser