Hoppa till innehållet

Mat & Dryck

Finpizza direkt ur din egen ugn: Pizzaexperten visar vägen

”Att göra en bra pizza handlar till 90 procent om degen”, säger Oskar Montano.
”Att göra en bra pizza handlar till 90 procent om degen”, säger Oskar Montano.

Dagens ETC.

Deg, tomatsås och topping. Ur en vedugn i Neapel eller en elugn hemma.
Pizzan kan både vara husmanskost och finmat, säger kocken och pizzabagaren Oskar Montano. Han förklarar varför pizza lika gärna kan serveras på nyårsafton som dagen efter, och ger tips på hur du lyckas med den hemma.

Han är i Rom när Dagens ETC ringer. Staden hans morfar kom ifrån, och som hjälpte till att lägga grunden för Oskar Montanos kärlek till pizzan. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser