Krönika
Ann-Helen Meyer von Bremen: Musikens tröst och kraft


ETC nyhetsmagasin
Lenin Tamayo från Peru berättar i veckans reportage hur musiken fungerade som en tillflykt undan mobbarna, en plats där han kunde vara sig själv.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.
Vi var några blöjpunkare som regelbundet samlades hemma hos Håkan. Han var Säffles enda riktiga punkare och betalade ett högt pris för det. Varje helg fick han stryk av de nästan dubbelt så stora och gamla raggarna.
Alla kände vi oss lite utanför. Lite fel och lite arga. I musiken hittade vi trösten, kraften, glädjen och ilskan. Ebba Grön, KSMB, Nina Hagen, Sex Pistols, alla gav de oss energi och det var Håkan som hade alla skivorna och bandspelare stod hela tiden på record.
Lenin Tamayo från Peru berättar i veckans reportage hur viktig musiken är i hans liv. Som barn fungerade den som en tillflykt undan mobbarna, en plats där han kunde vara sig själv. När han uppfann q-pop, en mix av k-pop och urfolksspråket quechua blev han inte bara en stor stjärna. Det gav honom också kraft att möta omvärldens fördomar. "Musiken kan ena människor", säger han.
Relaterade artiklar
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.