Hoppa till innehållet

Inrikes

”Vi har försökt driva frågor som väljarna inte känt igen”

Det var bland annat Lena Rådström Baastads erfarenheter av att ha lett ett blocköverskridande samarbete  i Örebro kommun som gjorde att hon fick rollen som partisekreterare  i Socialdemokraterna. ”Blockpolitiken kan vara förödande”, säger hon.
Det var bland annat Lena Rådström Baastads erfarenheter av att ha lett ett blocköverskridande samarbete i Örebro kommun som gjorde att hon fick rollen som partisekreterare i Socialdemokraterna. ”Blockpolitiken kan vara förödande”, säger hon. Bild: Bild: Ulrika Lindahl

Dagens ETC.

Hon tog över som partisekreterare för Social­demokraterna med orden att hon är van att vinna val. När Lena Rådström Baastad nu åker runt på sin förvalsturné har partiet strandat på 27 procent i opinionsmätningarna, och trots flera utspel om migrationspolitiken och integrationen så har inte S lyckats knäcka opinionen för vare sig M eller SD. Dagens ETC har mött Lena Rådström Baastad som nu måste vända det här om Stefan Löfven ska kunna sitta kvar som statsminister.

Hon skyndar sig mellan intervjuerna i ett blåsigt Örebro. Här var hon fram till 2016 kommunstyrelsens ordförande och ledde ett samarbete mellan Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Det var meningen att hon skulle lägga politiken på hyllan när hon avgick och tog ett jobb i det privata näringslivet, men så ringde Stefan Löfven och ville ha henne i sitt lag. Inte minst för hennes erfarenhet av att ha lett det blocköverskridande samarbetet, men också för sin förmåga att vinna val.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00