Hoppa till innehållet

Ledare

Jenny Bengtsson: Jag är så j-vla trött på Annie Lööf

Bild: Pontus Lundahl/TT

Dagens ETC

Vem orkar ens bry sig längre. Politiken är för många idag bara en stor sandlåda med fullvuxna snorungar som tjafsar och bedriver falangverksamhet.
Det här är en ledare från Dagens ETC.
Ledarsidan är oberoende med röd och grön politisk färg.

En gång skrev jag en ledare om hur trött jag var på Annie Lööf. Det blev en populär text för tydligen var det inte bara jag som var trött på henne. Varsågoda, för all del, till ett ytterligare alster på samma tema. Det känns som av en händelse som att den här veckan är precis rätt tid för detta.Vi behöver knappast påminna oss om vad det har varit för vecka särskilt ingående. Ingen kan ju ha missat att Sverige valde en kvinna till statsminister varefter hela helvetet bröt lös och regeringen som knappt fanns föll efter budgetkupp á la Centerpartiet.  

Historielösa skulle säkert säga att det nu är första gången som Sverige ska styras med en rasistinfluerad budget men det vore nog att ta i lite väl mycket. Sverige har styrts av gammelmoderater historiskt och de var knappast några öppna-era-hjärtan-grabbar (gubbar).

I dagens politik är det väl egentligen bara nyansskillnader ändå förresten. De ”nya” Moderaterna vet att det inte är lönsamt att prata återvandring och bevara Sverige svenskt, så de har polat ihop med några som kan göra det. Samarbetet med Sverigedemokraterna kan med fördel bedrivas så att man från moderat­väljare reagerar lite förskräckt sådär, varje gång någon galen SD-företrädare säger något klart rasistiskt eller sexistiskt. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser