Hoppa till innehållet

Inrikes

Skolan som låter maten göra nytta – om och om igen

Till innehåll

ETC nyhetsmagasin

Matsvinn är en av de stora klimatbovarna – var sjätte skollunch kastas. ETC besöker en skola där maten är en del av ett helhetstänk och används till sista brödsmulan.

En tredjedel av maten som produceras i världen slängs. Den skulle kunna mätta tre miljarder människor. Matsvinn står också för mellan åtta och tio procent av alla utsläpp av växthusgaser i världen.

I Sverige är det hushållen som slänger mest mat, men även skolor, förskolor och äldreboenden har ett stort matsvinn. Enligt Livsmedelsverkets senaste rapport slängs var sjätte skollunch, ungefär 11 000 ton mat per år. Vad kan man göra för att få bättre hållbarhet kring maten i skolan?

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Tidningen i brevlådan varje fredag

Från
295 kr för tre mån
Beställ här

Vill du ha papperstidningen i brevlådan? Nu får du tre månader för bara 295 kronor - därefter ordinarie pris. Ingen bidningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser