Debatt. .

2017-12-30 11:15
Den höga personalomsättningen inom handeln har flera orsaker, skriver debattörerna. Bild: Hasse Holmberg/tT
Den höga personalomsättningen inom handeln har flera orsaker, skriver debattörerna.

Vårt nyårslöfte för en bättre arbetsmarknad

”En persons röst väger inte lika tungt som flera personers röster
i kör.”

Känslan att det enda som görs på jobbet är att träna upp ny personal är inte bara en känsla, faktum är att personalomsättningen i handeln är drygt 32 procent. Det innebär att var tredje person byts ut efter ett år.

I vårt uppdrag som förtroendevalda har vi mött medlemmar som jobbar i butiker med så hög personalomsättning som nästan 75 procent per år.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Anledningen till den höga personalomsättningen är ibland svår att sätta fingret på. Vi är övertygade om att det är en kombination av flera saker; att en stor del av personalen i butiker är anställda på kontraktsmått som inte går att försörja sig på, har allmänvisstidsanställningar som inte blir förlängda, har vikariat som tar slut eller helt enkelt inte orkar med den höga arbetsbelastningen som butiksarbete ofta innebär.

Fokus på bemanning ligger ofta på fler händer och flexibla anställningar istället för att se till att ha en stabil grundbemanning. Detta skapar otrygghet bland alla anställda, inte bara de som tvingas jaga timmar.

Fast anställda på höga kontrakt vet inte vem de ska få jobba med resten av veckan, och med tanke på senaste tidens hyvlingar och takten de sprider sig kan inte ett anställningskontrakt längre räknas som en trygghet.

Hur många av dina kollegor jobbar heltid? Inte många gissar vi. Problemet med deltidsarbete är inte bara att många butiksanställda inte kan försörja sig på den lönen de får ut av timmarna de har på kontrakt, utan också att den dagliga driften påverkas.

Borde det inte vara av intresse för arbetsgivarna att lägga en bemanningsplan som faktiskt fungerar från början istället för att lägga en massa tid på att boka in deltidsanställda på mertid?

Rädslan att inte bli bokad på fler timmar för en deltidsanställd eller ”timmis” gör ofta att de inte vågar ta upp orättvisor på jobbet – eller ens gå med i facket. Tidigare generationer har kämpat för, och fått igenom bland annat åtta timmars arbetsdag, semester och ob-ersättning.

Förmåner som för många otryggt anställda inte är relevanta. Vem vågar säga nej till fler timmar om det erbjuds? Vem vågar ta semester om du riskerar att inte få fortsätta på arbetsplatsen när du kommer hem igen? Och vad händer med vårt ob när för få av alla handelsanställda är med i facket?

Facket är den enda organisation som kämpar för våra rättigheter. Därför behöver vi vara många. Vi kan göra skillnad. En extra mikro i lunchrummet. En kaffekokare i fikarummet. En matta att stå på i kassan. En persons röst väger inte lika tungt som flera personers röster i kör.

Alla vill ha det bra på jobbet. Och för att vi ska få det bättre, har vi ett förslag på nyårslöfte till dig som känner att det finns någonting du vill förändra på din arbetsplats;

1. Gå en facklig utbildning.

2. Värva en kollega att bli medlem.

3. Rösta i valet i höst.

Katarina Hjörneby & Maria Lövgren 
Förtroendevalda i butik