Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Debatt: Många lag borde jobba med normer

”Örebro kommun stödjer föreningar direkt eller via ÖLIF för att snabba på denna positiva utveckling”, skriver Jonas Håård (S).
”Örebro kommun stödjer föreningar direkt eller via ÖLIF för att snabba på denna positiva utveckling”, skriver Jonas Håård (S). Bild: Bild: TT

ETC Örebro

Premiera de föreningar som vill jobba med jämställdhet och fördela era halltider därefter, skrev Örebro Roller Derby i ETC Örebro #50. Nu svarar fritidsnämndens ordförande Jonas Håård (S).
Det här är en debattartikel.
Det är skribenten och inte ETC Örebro som står för åsikten.

Tack för er debattartikel som lyfter flera angelägna frågor för såväl idrottsrörelsen som för Örebro kommun. Det gläder mig att ni jobbar för att skapa en väl fungerande idrottsförening som välkomnar alla och som dessutom står för viktiga värden. Ni är dock inte ensamma i Örebro att jobba med dessa frågor och jag skulle vilja säga att i majoriteten av föreningarna pågår detta viktiga arbete. Örebro kommun stödjer föreningar direkt eller via ÖLIF för att snabba på denna positiva utveckling.

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0

Men precis som ni skriver i er debattartikel så finns det fortfarande föreningar som har lag som har mycket att vinna på att arbeta aktivt med exempelvis normer, maskulinitet och aggressivitet. När vi i fritidsnämnden får signaler och samtal från oroliga ledare, föräldrar eller barn och ungdomar, så följer vi upp oron med den berörda föreningens styrelse. Vi förklarar då att vi har en riktlinje, fritidsnämndens riktlinjer för barn- och ungdomsverksamhet, som ligger till grund för att en förening skall vara bidragsberättigad.

Jag vill sedan avsluta med att tycka att idrotten är, och ska vara olika, för att kunna skapa meningsfull fritid för barn och unga med olika behov och intressen. Men den gemensamma grunden ska vara bred och likvärdig. Den ska givetvis främja att barn och unga får en positiv upplevelse av att idrotta och vara med i en grupp. Eftersom vi vet att detta är en mycket viktig friskfaktor. Vi i fritidsnämnden skall fortsätta att driva frågor att möjliggöra en god och sund utveckling för Örebro kommuns föreningar.

Återigen tack för en viktig debattartikel, och fortsätt att vara goda exempel. För det gynnar både er förening och det kan smitta av sig på andra nyfikna och utvecklingsinriktade föreningar i Örebro.

Ämnen i artikeln