Hoppa till innehållet

Recept

Svenska bönor gör fattigjanuari till en fest

Jenny Damberg har utkommit med kokboken ”Torkade & konserverade ärtor, bönor och linser”

Jenny Damberg har utkommit med kokboken ”Torkade & konserverade ärtor, bönor och linser”

Bild: Press

Dagens ETC

Enkla recept på smakrika och ”svingoda” rätter. Dessutom för bara sju kronor måltiden.

Det lovar Jenny Damberg i sin nya kokbok ”Torkade & konserverade ärtor, bönor och linser” – passande mitt i årets fattigaste månad.

I boken ”Torkade & konserverade ärtor, bönor och linser” står svenskodlade råvaror i centrum. Här blandas traditionella grödor med gammaldags kultursorter som fallit i glömska men börjat odlas på nytt. Tillsammans utgör de grunden för ett 50-tal soppor, röror, grytor och sallader. Författaren själv garanterar att allt går snabbt att laga och är lätt att lyckas med. Att hon skrivit boken förklarar hon med att det på senare år kommit många nya, spännande svenska grödor att ta tillvara på.

– Jag har skrivit en bok tidigare om baljväxter, men den kom för åtta år sedan och då fanns inte så mycket svenskodlade sorter som det gör idag. Det var mest bruna bönor och gula ärtor, så det har hänt ganska mycket på kort tid, säger Jenny Damberg.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser