Ledare

Djeila Ahundzada: #Metoo – det nya millenniets revolt

ETC Västerås. Sexuellt ofredande – sexuella trakasserier – våldtäkter – sexuellt tvång – sexuellt utnyttjande av personer i beroendeställning.
​Är det här ett seminarium i brottsbalken på juristprogrammet med fokus på kapitel sexom sexuellt ofredande? Nej, det här är en vardag för de flesta (om inte alla) kvinnor på arbetsplatser, krogar, restauranger, skolor, fritidsaktiviteter badplatser, gym etcetera.

Det här är en ledare från ETC Västerås. Ledarsidan är oberoende med röd och grön politisk färg.

Den närmaste tiden har ingen kunnat undvika #metoo. Allt började med rapporter i New York Times om att en mängd kvinnor anklagade filmproducenten Harvey Weinstein för sexuella trakasserier. Facebookflödet bestod under ett par dygn endast av #metoo. Äldre som yngre kvinnor, kvinnor från alla nationaliteter och med olika sorters sexuell läggning, kvinnor inom olika branscher och kvinnor på olika platser.

Helt plötsligt såg man sin omgivning med andra ögon och insåg att man inte har varit ensam. Tragiskt nog är det fler kvinnor som inte kan känna sig trygga i krog/bar-miljöer, det är fler kvinnor som i mötesrum med bara män runt omkring sig blivit nedvärderade, inte blivit tagna seriöst och blivit behandlade annorlunda.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Västerås!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser