Hoppa till innehållet

Nyheter

Annie Croona: Lotta Ilona Häyrynen ny skribent på ledarsidan

Bild: Dagens ETC

Dagens ETC.

Dagens ETC:s ledarsida får förstärkning av rutinerad opinionsjournalist.

Lotta Ilona Häyrynen har bland annat varit redaktör för LO Mediehus-satsningen Nya Mitten och tillförordnad politisk redaktör på Arbetet, och har skrivit opinions- och kulturtexter i bland annat Aftonbladet och Dagens ETC.

Det här är en nyheter.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

Nu välkomnar Dagens ETC en ny återkommande skribent på ledarsidan. Lotta Ilona Häyrynen kommer från och med nu att skriva ledare varje vecka.

Lotta kommer senast från LO Mediehus-satsningen Nya Mitten, där hon varit redaktör sedan starten i februari 2022. Under 2023 var hon tillförordnad politisk redaktör på Arbetet och tidigare har Lotta skrivit kultur- och opinonstexter i bland annat Aftonbladet och Dagens ETC.

Hej Lotta! Vem är du som skribent?

– Googles AI har data på att jag utmärkt mig inom arbetsmarknadsfrågor, socialpolitik och jämställdhet, så jag får väl lita på det. Ideologiskt skulle jag kalla mig för en frihetlig funktionssocialist (progressiv sosse är en acceptabel förkortning) och jag försöker väl vara en skribent med både råg och formuleringsglädje i.

Vad sysslar du med på fritiden?

– Eskapism.

Vilken är din mest impopulära (kontroversiella) åsikt?

– Kan säkert provocera någon med min inställning till försvarsindustrin, som jag ser som en svensk basindustri. I samtiden verkar det dock vara mest kontroversiellt att inte vara rasse och att tycka att genusvetenskap är just en vetenskap.

Lotta blir en del av Dagens ETC:s ledarredaktion och du kommer att kunna läsa hennes texter två gånger i veckan. Välkommen, Lotta!

00:00 / 00:00