Kommentar. Johan Ehrenberg.

2014-12-18 10:44

Humant à la KD

Hägglund dansar på fyraprocentsspärren och fiskar i vatten som tidigare ansågs för bruna för att vara i. Det kommer att slå tillbaka.

Göran Hägglund passar på, bara dagar efter att Dagens ETC visat hur nära KDU och SD står i invandringspolitiken, att visa att moderpartiet inte vill vara sämre.

Tillfälliga uppehållstillstånd utom för de som fått jobb i väntan.

Sänkt stöd till de som söker asyl.

Asylsökande från länder som kallas ”säkra” ska få avslag fortare (vilket säkert gör processen mer rättsäker, fråga homosexuella flyktingar från Uganda eller Iran).

Allt detta förpackat under ordet ”human”.

Visst är det talande.

Inget parti som försöker göra invandring till ett problem pratar om annat än att vara ”human”.

Även här börjar fingrarna treva över bordet för ett diskret kamratligt handslag med SD.

Asylsökningar till Sverige beror inte på ett allmänt invandringstryck eller på stora förändringar när det gäller vem som söker jobb var på jorden.

Det beror på en katastrof i form av ett krig där flera nationer har rasat samman, där extrema reaktionära och kvinnohatande arméer jagar och mördar civila.

Att i det läget tala om begränsningar och att göra det svårare för de få som kan komma hit bör kallas för vad det är ... inhumant.

Att det i KDU:s fall dessutom handlar om en i grunden nationalistisk rasistisk inställing där de som ska släppas in ska acceptera ”svenska värderingar” (som om de mänskliga rättigheterna inte räcker som motiv) är skamigt i sig.

Att Göran Hägglund nu dansar på fyraprocentsspärren och då fiskar i de vatten som tidigare ansågs för bruna för att vara i, kommer slå tillbaka. Hitlls har inget rasistiskt parti i Europa blivit mindre när borgerligheten börjat ge efter.

SDU:s ordförande kärlekstwittrar nu till KDU:s ledning och medlemmar. Snart går SD ut och stöder Hägglunds förslag.

Den ”humana” invandrarhetsen har bara börjat.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter