INFO OM ETC. Andreas Gustavsson.

2018-06-08 13:11

Det finns hopp

Just nu finns minimalt utrymme i debatten för progressiv politik. 
Men det är inte för sent.

Det finns hopp!

Jag har sett det när läsare mejlat och hört det när de ringt, att nu börjar många känna en politisk uppgivenhet. Det handlar om hur Socialdemokraterna virrat bort sig i en valrörelse där partiet mest lyckas driva fler väljare till Sverigedemokraterna – som nu har stöd av var tredje svensk man.

Det handlar om hur Miljöpartiet har förtvivlat svårt att nå fram med ett grönt budskap. Och vi ska inte ens börja med Moderaterna, som varvar utspel om moralpoliser med drev mot enskilda flyktingaktivister.

Ja, det är riktigt illa.

Har jag sett något värre under min tid som journalist?

Tror faktiskt inte det.

Just nu finns minimalt utrymme i debatten för progressiv politik. 
Men det är inte för sent. Jag vill verkligen poängtera att den här valrörelsen kan vridas rätt. Socialdemokraterna kan hitta sitt fokus. Miljöpartiet kan bryta igenom. Vänsterpartiet kan få belöning för vad man lyckats åstadkomma i sina förhandlingar med regeringen.

En sak är säker, borgerliga medier kommer att göra allt för att motverka en sådan trend.

Dagens ETC är en feministisk, antirasistisk, grön dagstidning som driver på för omställning och jämlikhet. Vi gör det på ledarplats. Vi gör det också genom att arbeta fram andra vinklar i vår nyhetsjournalistik.

Dagens ETC ska vara blåslampan som pressar partier till vänster att driva politik som befinner sig till vänster.

Dagens ETC berättar om vårt gemensamma hopp.

Aldrig tidigare har det uppdraget känts viktigare.

Ställ dig frågan: Har du råd att följa den här valrörelsen med en borgerlig dagstidning?

Jag hoppas att du svarar nej.

Då har du här ett erbjudande om valprenumeration. Den sträcker sig från och med nu till och med september ut. Det kostar dig 599 kronor, oavsett om du väljer papper eller digitalt (ordinarie pris är 992 kronor för papper respektive 796 kronor för digitalt). Givetvis kan du även ge bort en prenumeration till en vän om du redan är prenumerant.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter