Hoppa till innehållet

Ledare

Andreas Gustavsson: Därför ser Jimmie Åkesson så lycklig ut

Dagens ETC.

Nu vet vi att ett alternativ i valet har blåbrun färg.Frågan är vad som ställs mot dessa krafter?

Det här är en ledare från Dagens ETC.
Ledarsidan är oberoende med röd och grön politisk färg.

Har du någonsin sett Jimmie Åkesson så nöjd, så harmonisk, ? Han stod där i tv-studion och utstrålade ett slags salighet. Ur ett sverigedemokratiskt perspektiv är det inte konstigt. Total normalisering. Gemensam budget med M och KD. Det var en blåbrun koalition som stod där.

För ett år sedan skrattade många när vi på Dagens ETC varnade för just det. Men ja, nu har det hänt. Ulf Kristersson hävdar fortsatt att det absolut inte blir någon regering med SD, att de mest kan hoppas på att fungera som stödparti med visst inflytande. Men det ska vi naturligtvis inte lita på.

En dag lovar han överlevande från Förintelsen att inte ta i SD med tång.

En annan dag säger han att SD blivit så konstruktiva, så pragmatiska, så mogna.

Nu vet vi att ett alternativ i valet har blåbrun färg.

Frågan är vad som ställs mot dessa krafter?


Dagens ETC kommer fortsätta att granska den blåbruna sörjan. Beställ idag så får du prenumerera fram till årsskiftet för bara 49 kronor (ord. pris 398 kr). Avsluta när du vill.
Beställ här


Dagens ETC har en ledarsida som driver på för att vänsterns och den gröna rörelsens och feminismens alla krafter måste samla sig nu. Skarpt läge. Det handlar om så mycket mer än att vinna eller förlora ett val. Vi kan förlora fundamentala saker i vår demokrati. Vi kan förlora varje ansats till klimatpolitik. Vi kan förlora jämlikhet, den som finns kvar. Vi kan förlora jämställdhet, inte minst är abortfrågan ett mörkt orosmoln.

Dagens ETC har nyhetssidor som granskar politiken. Det gäller alla partier. Att vi är en röd och grön tidning betyder inte lojalitet mot något parti, bara mot våra egna värderingar. Den enda lojalitet som är viktig är den mot läsaren.

Så det här är vad du får om prövar Dagens ETC fram till årsskiftet för bara 49 kronor:

  • Riktig, kritisk journalistik
  • En ledarsida som för din talan (eller som utmanar dig om du råkar vara borgerligt inställd)
  • Hopp! Ja, klart vi tillsammans kan göra Sverige bättre, vi är ett oerhört rikt land, vi har alla förutsättningar att skapa något stort och vackert som inte bygger på rasism, klimatförnekelse, aggressiv polemik och trött konservatism.

Dagens ETC har nu 14 000 prenumeranter. För varje dag upptäcker fler hur bra vi har blivit. Det händer mycket runt tidningen hela tiden. Jag tror du kommer uppskatta det, att läsa en bråkig och nyfiken och prestigelös dagstidning som vill fortsätta utvecklas. Senast med en helt ny webb. Hoppas du gillar den. Hoppas du gillar ditt nya liv som prenumerant.

Välkommen!

Andreas Gustavsson

Chefredaktör Dagens ETC

PS. Om du redan är prenumerant får du gärna stödja vår insamling eller ge bort en prenumeration.