Hoppa till innehållet

Utrikes

De pressar Chiles högerpresident om arbetstiden

De forna studentledarna Karol Cariola och Camila Vallejo är numera båda tongivande politiker i det chilenska kommunistpartiet och har lagt fram ett förslag på en ny arbetsreform som skulle ge Chile 40 timmars arbetsvecka i stället för nuvarande 45 timmar.
De forna studentledarna Karol Cariola och Camila Vallejo är numera båda tongivande politiker i det chilenska kommunistpartiet och har lagt fram ett förslag på en ny arbetsreform som skulle ge Chile 40 timmars arbetsvecka i stället för nuvarande 45 timmar. Bild: Bild: Fernando Lavoz/NurPhoto

Dagens ETC

Chiles president Sebastián Piñera tvingas hantera ett lagförslag om 40 timmars arbetsvecka som nu får allt större stöd i Chile. Bakom det står de före detta studentaktivisterna Camila Vallejo och Karol Cariola.

Två av de ledande gestalterna i den chilenska studentrörelsen – Camila Vallejo and Karol Cariola – har gjort uppmärksammad comeback i det politiska landskapet. De forna studentledarna är numera båda tongivande politiker i det chilenska kommunistpartiet Partido Comunista, och har lagt fram ett förslag på en ny arbetsreform som skulle ge Chile 40 timmars arbetsvecka i stället för nuvarande 45 timmar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser