Hoppa till innehållet

Inrikes

Semlan – tradition eller revolution?

Bild: Linnea Tammerås

Dagens ETC.

De senaste åren har nymodigheterna avlöst varandra – wraps och nachos är bara två av utmanarna till den klassiska fastlagsbullen.

– Jag tycker att det är bra att det vrids och vänds, det skapar ett nytt intresse, säger Mattias Ljungberg, konditor och ägare av Tössebageriet.

När det pratas om semlor tänker man direkt på den traditionella sorten, en välbakad bulle med en ljuv doft av kardemumma. Fluffig grädde, krämig mandelmassa och florsocker på locket. Enligt branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer äts ungefär sex miljoner semlor bara under fettisdagen, som infaller imorgon.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00