Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Mwuana reste sig från botten

”Jag tror att alla som gör musik för sig själva gillar att lyssna på sig själva. Men gör man musik i ett rent produkttänk, vinstdrivande, om man jobbar i sådana miljöer, så kanske det är annorlunda. Jag fattar inte ens varför man gör det.”
”Jag tror att alla som gör musik för sig själva gillar att lyssna på sig själva. Men gör man musik i ett rent produkttänk, vinstdrivande, om man jobbar i sådana miljöer, så kanske det är annorlunda. Jag fattar inte ens varför man gör det.” Bild: Bild: Gustav Gelin

ETC Stockholm

När rapparen Mwuana i dag släpper sitt debutalbum är det som en framgångsrik artist som kan leva gott på musiken. Men för bara några år sedan bodde han i en friggebod utan vatten och hankade sig fram på olika ströjobb. ”Det har varit skit, riktigt riktigt skit”, säger Mwuana.

Robin Nyström tar emot i studion vid Slussen. Den röda Ralph Lauren-kepsen sitter på den renrakade hjässan och under den uppknäppta mockajackan bär han en t-shirt med northern soul-tryck. Han sätter sig vid det gigantiska mixerbordet och spelar upp en låt. Han hoppar upp och börjar dansa, flaxar med armarna, rappar med i sina egna texter, dricker ingefära-juice, poserar, gestikulerar med händerna och pratar i sprintertempo, med en blandning av svenska och engelska ord i meningar som hinner byta ämne både två och tre gånger innan han slutligen kommer till punkt. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln