Debatt. .

2017-11-03 04:00
  • Acko Ankarberg Johansson (KD) och ETC:s ledarskribent Veronica Palm. Bild: Riksdagen
    Acko Ankarberg Johansson (KD) och ETC:s ledarskribent Veronica Palm.

Veronica Palm sänker debattnivån inför valet

Acko Ankarberg Johansson (KD) och Veronica Palm i debatt om det politiska klimatet inför valet 2018.

Replik på Ebba Busch Thor sprider fake news - och öppet kvinnohat:

I måndagens tidning skrev Veronica Palm en ledare med rubriken ”Ebba Bush Thor sprider fake news – och öppet kvinnohat”. I dag svarar KD:s partisekreterare på kritiken.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


I måndags var det fyra partiledare, bland andra socialdemokraternas Stefan Löfven, som möttes i debattdueller i TV4. Vi diskuterade viktiga frågor som rör Sveriges framtid, men vi pratade också om debattklimatet.

Vi var alla eniga om att debatten skulle må bra av färre retoriska påhopp och mer sakliga resonemang. Mer fokus på att bemöta varandras argument och mindre fokus på att nedgöra varandra.  

I tisdags sänkte den socialdemokratiska profilen och tidigare toppolitikern Veronica Palm debattnivån i Dagens ETC till ett nytt lägsta genom att påstå att Kristdemokraterna hotade demokratin. Både att artikeln skrevs och att den publicerades av Dagens ETC:s chefredaktör visar att den svenska vänstern har ett stort internt arbete att göra för att höja nivån inför valet.

Acko Ankarberg Johansson (KD)

Partisekreterare


 

Slutreplik: KD bör bemöta mina argument i sak

Det enskilt största hotet mot en god ton i det politiska samtalet är dogmatism, falska nyheter och nättroll. Inte sällan har de en koppling till Sverigedemokraterna.

När Kristdemokraterna väljer att öppna upp för att göra sig beroende av Sverigedemokraterna legitimerar det ett hårdare debattklimat, men blir också i sig ett hot mot grundläggande demokratiska värden då Sverigedemokraterna varken historiskt eller i nutid kan betraktas som ett demokratiskt parti som andra.

Varje stavelse i min text är noga genomtänkt och backas upp av fakta. Att Ankarberg Johansson inte själv gör det hon anser borde göras, alltså bemöta argumenten i sak utan istället lägger fokus på hård retorik ser jag som ett bevis för att min tes stämmer.

Veronica Palm

Ledarskribent Dagens ETC