Hoppa till innehållet

Replik

Debatt: Umeå ska inte sjunka!

"Vänsterpartiets försök att lägga skulden på andra är lika falskt som om kaptenen på Titanic skulle försöka avsvära sig ansvaret för att skeppet sjönk", skriver debattörerna i ett svar på debattinlägget i nr 18 2016. 
"Vänsterpartiets försök att lägga skulden på andra är lika falskt som om kaptenen på Titanic skulle försöka avsvära sig ansvaret för att skeppet sjönk", skriver debattörerna i ett svar på debattinlägget i nr 18 2016.  Bild: Bild: TT

ETC Umeå

Ni sålde ut allt under perioden 2010–2014 – för att få en plats vid maktens köttgrytor.
Det här är en debattartikel.
Det är skribenten och inte ETC Umeå som står för åsikten.

Svar till Bore Sköld (V) och Caroline Täljeblad (V).

Åren 2010-2014 styrdes Umeå av en koalition bestående av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Det innebar att Vänsterpartiet var lika ansvariga som Socialdemokraterna för den omvandling av centrala Umeå som pågått och fortfarande pågår (”rivning och byggande, vitt och fräscht”). Och V var inte bara med och röstade JA till omvandlingen – som koalitionspartner var V med och utformade förslagen till beslut.

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 123 148 087 0

Ett "litet axplock" av resultatet:

1. Kulturväven

2. Äventyrsbadet

3. De fördjupade översiktsplanerna (som gav grönt ljus åt allt rivande och byggande av stora och höga hus i centrala stan)

Vänsterpartiets försök att lägga skulden på andra för underminerandet av kommunens ekonomi, den försämrade luftmiljön i centrala stan och förfulningen av stadsbilden är ett medvetet försök att skriva om historien. Det är lika falskt som om kaptenen på Titanic skulle försöka avsvära sig ansvaret för att skeppet sjönk.

Till sist: Den första gången som Scharinska villan placerades på försäljningslistan var när en partikamrat till Bore Sköld och Caroline Täljeblad var ordförande i Tekniska nämnden (TN). Det betyder att han måste ha varit informerad. Samma partikamrat till er var även ordförande i TN då Apberget revs. Rubriken på er insändare var ”Det röda Umeå till salu”. Detta visar på en viss självinsikt. Ni sålde ut allt under perioden 2010–2014 – för att få en plats vid maktens köttgrytor.

Nu gäller det att stoppa Umeå från att sjunka. På samma sätt som Titanic och V. Ett stort steg vore att stoppa planerna på den nya "superfärjan" mellan Umeå och Vasa som redan kostat 180 miljoner. Då blir det mer pengar över till skola och äldreomsorg, upprustning av fastigheter samt miljöförbättringar. Umeå ska inte sjunka, även om klockan är fem i 12.

Ämnen i artikeln