Hoppa till innehållet

Opinion

Debatt: Ställ dig på barrikaderna

Bild: Jonas Ekströmer/TT

Dagens ETC.

Det nuvarande opinionsläget som visar på en seger för det högerkonservativa blocket har fått mig att känna ett sådant obehag jag aldrig känt förut, skriver Thomas Eriksson, medlem i S-föreningen Reformisterna.

Det här är en debattartikel.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

Det är som att befinna sig i en mardröm, men tyvärr är det ju inte det. Den är verklig och vi befinner oss alla i den. Det nuvarande opinionsläget som visar på en seger för det högerkonservativa blocket har fått mig att känna ett sådant obehag jag aldrig känt förut. 

M, KD och L som inte förstår själva att det är just de som, med den politik de förde, är själva orsaken till den grogrund som Sverigedemokraterna fått gro och växa ur. Logiken i deras sätt att förklara för väljarna hur och varför just de tillsammans med SD är bäst lämpade att leda landet, är inte bara ett hån mot alla som redan lever på marginalen, det är ett falskspel som jag aldrig sett dess like till någonsin förut. 

Förstår de inte själva att de avgrundsdjupa ekonomiska klyftorna mellan samhällsgrupper som de skapade är själva orsaken till det gift, det mörka hot som Jimmie Åkesson och hans hantlangare nu utnyttjar för att ta sig till makten?

Om dom gör det, om det nya högerkonservativa blocket tar makten, då skadorna som uppstår att vara nästintill oåterkalleliga.

Jag får en så otäck klump i magen när jag tänker på allt detta. M, SD, KD och L som vill bryta ner det sista lilla embryo vi har kvar av vår gemensamt finansierade välfärd. Smula sönder det sista uns av värdighet i allas vårt sociala skyddsnät och krossa varje arbetares dröm om ett bra arbetsliv, med allt vad det innebär. Ännu mer till den rika delen av befolkningen som redan lever i lyx och överflöd. På bekostnad av den som ingenting har och ingeting kommer att få med dessa fyra partiers ekonomiska politik.

Lägg därtill hotet från SD. Så många gånger jag försökt få människor som sympatiserar med dem att lyssna. Men som inte kommer att göra det, inte förrän det är för sent. Då dessa antidemokratiska krafter tagit allt ifrån oss. Allt det som trots allt fått oss att våga tro, hoppas och drömma om ett bättre, humanare och mänskligare Sverige.

Låt er inte tystas av deras usla taktik att skrämma folk till tystnad. En annan värld är möjlig, ett annat samhälle är möjligt och tillsammans kommer vi till slut att fixa det.

Ingen är ensam, kämpa tillsammans med mig, kämpa tillsammans med alla oss som valt att ställa oss på barrikaderna. Så kommer förnuftet att segra till slut.