Hoppa till innehållet

Opinion

Debatt: Paludan drev på maktskiftet

Bild: Maja Suslin/TT

Dagens ETC.

Det som gör oss så försvarslösa mot en sådan som koran­brännaren Rasmus Paludan, och även mot en sådan som Jimmie ­Åkesson, är att ingen annan ­aktör inom svensk politik vill eller kan använda lika fula metoder.

Det här är en debattartikel.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

Vi styrs av manipulativa, empatistörda människor som bara vill få utlopp för sin egen svarta meningslöshet genom att plåga andra, känns det som. På riktigt typiskt sociopatmanér lyckades en dansk/svensk man – som inte får demonstrera i varken Danmark, Belgien eller Tyskland – få polistillstånd för att göra det här i Sverige. Det är för mig en gåta. Är svensk polis så tagen på sängen så att de inte insåg vad de gjorde när de gav tillstånd? 

Om en demonstration kan orsaka skador och fara får de neka. Sedan hände det som hände, precis som dansk-svensken och hans kumpaner ville. Polisen skyddade honom och hans demonstration, nyanlända muslimer uppfattade det som att samhället stöttade honom och de gav sig på samhället. Så jobbar en tvättäkta psykopat. Muslimerna gick bananas och gav sig på polisen, i stället för på honom. Svenskarna gick bananas och blev vansinniga på muslimerna, motdemonstranterna. 

På grund av detta fick partiet Nyans många röster, men inte tillräckligt för att komma in i riksdagen. Däremot tillräckligt för att S skulle tappa mandat. Och så fick SD förstås fler röster från alla som – med rätta förstås, det är ju det som är grejen – blev arga på motdemonstranterna, inte så att SD blev i ensam majoritet, men tillräckligt för att kunna påverka de övriga borgerliga partierna i fyra år. 

Som nickedockor reagerade både oreflekterande muslimer och lika oreflekterande svenskar, med reptil­hjärnan och gjorde precis som herr Paludan planerat. Ingendera sansade sig utan blev så vansinnigt arga att all eftertanke och pragmatism fullständigt slocknade. Och både Nyans och SD ökade, båda de sakerna behövdes för att S och de andra rödgröna skulle bli valets förlorare. 

Den ende som ingen blev arg på var Paludan, som drog igång alltihop. Djävulskt, skickligt, och överrumplande. Folk i förorterna och ideella krafter hann inte mobilisera inför de första demonstrationerna.

I detta finns många förlorare. Enskilda poliser som skadades, både fysiskt och psykiskt. Samhällsekonomin som måste betala för allt detta, både insatserna när det hände och det rättsliga efterspel som följer. Invandrare. Muslimer. Arbetslösa. Folk med sjukersättning. Flyktingar. De företag och privatpersoner som jobbar för en grön omställning. Vi som vill ha en oberoende journalistik. Vi som vill leva i en demokrati. 

Jag undrar, vad vinner SD:s ledare? För det är de som är vinnarna i detta. Vare sig de kände till planerna eller inte så är det ju bara de som vinner på detta. SD:s ledare. Inte deras väljare, inte ”vanligt folk”. Paludan måste ju vinna något också, men vad? Pengar? En känsla av makt? 

Vad vill SD:s ledare, vad lever de för? Är de några samvetslösa människor som bara lever för att sprida hat, för att deras liv är helt tomma? Lever de vidare för att försöka tysta ekona i sitt inre svarta tomrum, genom att skapa konflikter, våld och otrygghet för oss andra?

Det som gör oss så försvarslösa mot en sådan som Paludan, och även mot en sådan som ­Jimmie Åkesson, är att ingen annan aktör inom svensk politik kan använda sådana metoder. Alla andra aktörer, inklusive de övriga blå som nu fått makt tack vare de bruna, har i alla fall någon moral, och empati. Ingen annan kan eller vill använda så fula metoder, lögner, manipulation. Alla andra har drivit val­rörelsen med politiska argument. Ingen annan än SD har lagt ut häftiga, substanslösa filmer med lättklädda tjejer på Youtube. Det går inte att vinna över de som slåss med oschysta metoder.

Kan någon bra grävande journalist tala om för oss vem som finansierar Paludans auktioner? I flera led, tack. Det är tack vare honom som Sverige nu får ett regimskifte, utan honom hade fortfarande de rödgröna haft en liten men ändå majoritet, det är jag ganska säker på.

00:00 / 00:00