ETC Uppsala

Debatt: Kommunens studentbostäder lottades inte ut på mässan

”Stiftelsen V-dala Studentbostäder har en egen bostadskö som alltså inte innefattas i Uppsala kommuns bostadskö eller förmedling”, skriver debattören.
”Stiftelsen V-dala Studentbostäder har en egen bostadskö som alltså inte innefattas i Uppsala kommuns bostadskö eller förmedling”, skriver debattören. Bild: Bild: Tor Johnsson/SvD/TT

ETC Uppsala. Replik på debattartikeln i ETC Uppsala den 21 september 2017 – Bostadskrisen är ingen lek av Mona Camara Sylvan och Lovisa Johansson, Feministiskt initiativ Uppsala.

Det här är en debattartikel. Det är skribenten och inte ETC Uppsala som står för åsikten.

Uppsala kommun anordnar varje år tillsammans med universiteten och andra organisationer en mässa i Universitetsparken för nya studenter i Uppsala. Syftet med Student Uppsala är att visa vad Uppsala har att erbjuda studenterna utanför studentlivet och att ge dem information och kontakter som kan underlätta för dem under sin tid i Uppsala. Det är också ett bra tillfälle för kommunen, näringslivet och organisationer att visa vilka möjligheter det finns efter studietiden och i förlängningen locka studenterna att stanna kvar i Uppsala.

Som ett inslag på mässan ordnas en frågequiz om Uppsala där företag och andra externa parter var med och bidrog med priser. Stiftelsen V-Dala Studentbostäder valde att ge ett förstahandskontrakt på en av sina studentrum som pris. Stiftelsen V-dala Studentbostäder har en egen bostadskö som alltså inte innefattas i Uppsala kommuns bostadskö eller förmedling. För att kunna tacka ja till kontraktet måste man vara inskriven vid V-dala nation, vilket också gällde denna gång. Att tillägga är också att Stiftelsen V-dala Studentbostäder brukar lotta ut ett antal bostäder, så detta är alltså inte heller något som är specifikt för detta evenemang.