ETC Göteborg

Debatt: Bra initiativ av Kommunal att öka valdeltagandet

Bild: ETC Media

ETC Göteborg. "Kommunal har tagit ett bra initiativ för att öka valdeltagandet i kommande kyrkoval med viktiga frågor om att alla människors olikheter skall bejakas."

Det här är en debattartikel. Det är skribenten och inte ETC Göteborg som står för åsikten.

Svar på Kommunals debattinlägg 14/6 

Kommunal har tagit ett bra initiativ för att öka valdeltagandet i kommande kyrkoval med viktiga frågor om att alla människors olikheter skall bejakas.

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8

ViSK (Vänstern i Svenska Kyrkan) ställer upp för att alla skall få visa sin kärlek oavsett om det gäller kärlek mellan samma kön eller mellan olika kön.

Att arbeta för kvinnors och mäns lika värde är självklart och att detta också gäller att vara präst är för ViSK helt självklart. Att hjälpa människor oavsett bakgrund är grundläggande för ViSK. När det gäller de anställdas villkor är det viktigt att Svenska Kyrkans anställda har en bra arbetsmiljö med rätt till heltid och kollektivavtal.

ViSK tycker också att det är viktigt med ett högt valdeltagande. Det finns grupper som inte har denna grundläggande syn på människan. Risken med ett lågt valdeltagande är att grupper som inte delar vår människosyn får ett stort inflytande. Det vore förödande för Svenska Kyrkan och det kan förhindras om fler personer röstar.

SD satsar ju stort i kyrkovalet och om de får många röster så vore det ett steg i fel riktning i just de frågor som Kommunal och ViSK tycker är viktiga. Med en röst på ViSK får Kommunal och övriga medborgare ett positivt svar på frågor som rör synen på människan.

 

Fotnot: Vänstern i Svenska Kyrkan (ViSK) är en partipolitiskt oberoende och kyrklig nomineringsgrupp.