Hoppa till innehållet

Ledare

Johan Jenny Ehrenberg: Trist att politiken är lika korkad som näringslivet

”Det här är alltså regeringens politik, EU ska bekämpas med byråkrati så att svenska myndigheter inte går längre än vad andra EU-länder gör”, skriver Johan Jenny Ehernberg.

”Det här är alltså regeringens politik, EU ska bekämpas med byråkrati så att svenska myndigheter inte går längre än vad andra EU-länder gör”, skriver Johan Jenny Ehernberg.

Bild: TT

Dagens ETC

Regeringen vill framstå som EU-vänlig men ägnar sin kraft åt att skydda svenska storföretag från unionens blygsamma klimatpolitiska regelverk. Därför är det extra viktigt att rösta. Vi som medborgare behöver all makt vi kan få.

Det här är en ledare från Dagens ETC.
Ledarsidan är oberoende med röd och grön politisk färg.

Nej, det är klart att det inte går att rösta på de borgerliga i EU-valet. De svenska partierna på högersidan är samlade i ett uppdrag från näringslivet som handlar om att bromsa så mycket man kan. Istället för att använda EU som en minimibas för vad vi måste göra och sedan lägga på en nationell politik som gör att man kan gå före och göra ännu lite mer, så vill Svenskt Näringsliv bromsa EU-lagar som påverkar ägarnas frihet att strunta i andra och köra på med förstörande produktion så länge man kan.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.