Ledare. Johan Ehrenberg.

2014-09-03 09:31
Svenskarnas parti under marschen i Stockholm i lördags. Bild: Maja Suslin/TT
Svenskarnas parti under marschen i Stockholm i lördags.

Ehrenberg: Förbjud Svenskarnas parti

Det är dags att sluta vara naiv. Nazism stoppas inte med argument. Samhället måste skyddas med lag, med förbud, och polisens uppgift är att hindra dem att demonstrera.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Det måste bli ett slut på nazisternas rätt att förstöra demokratin och hatpropagera mot alla svenskar som inte tillhör det de kallar ”etniska svenskar”.

Göran Greiders ledare är förhoppningsvis början på en bred diskussion om hur nazismen ska stoppas.

Själv vill jag gå längre redan idag.

Om en person satt i tv och sa att Sveriges riksdag ska styras av enbart etniska svenskar skulle personen bli åtalad. Säger den samma sak i ett demonstrationstal så hör polisen inte vad den säger.

Om en person satt uniformerad med nazistiska symboler i rutan skulle det stoppas. Om den gör det på gatan är det plötsligt yttrandefrihet som ska försvaras.

Antingen har vi en lag mot hets mot folkgrupp, antingen har vi skrivit på FN:s överenskommelse – eller också har vi det inte.

Yttrandefriheten är i lag reglerad och inskränkt för att ingen människa har rätt att förtrycka en folkgrupp och skapa hets och våld. Varför följer vi inte lagen och förbjuder det nazistiska partiet?

Ett mindre antal aktiva nazister marscherar genom städerna. Polisen lägger ner miljoner på att stänga ner så de ska kunna marschera. Nazisterna gör det inte för att demokrati ska råda, Svenskarnas parti är emot demokrati och vill ha ett system som utesluter miljoner medborgare och gynnar de ”etniska svenskarnas” makt.

Partiet ställer upp i val, inte för att arbeta i systemet, utan för att få partistöd och därmed finansiera den våldsverksamhet mot icke etniska svenskar som man vill organisera.

Partiet bryr sig inte om tiotusen, hundratusen eller en miljon människor demonstrerar mot deras provokationer. Hela idén med partiet är att provocera för att synas. Motdemonstrationerna är därför viktiga, inte för att de stoppar Svenskarnas parti utan för att de ger stöd till alla dessa som partiet försöker skapa hets mot.

Om polisen skötte sitt jobb skulle det inte behövas.

Om justitieministern skötte sitt uppdrag skulle det inte behövas.

Nazismen är en terrorrörelse som hotar medborgare i vårt land. Nazister mördar fackföreningsledare, demonstranter och politiska motståndare när de kan.

Att förbjuda den kommer inte stoppa åsikterna, men det kommer göra organiseringen och finansieringen av våldsorganisationerna så mycket svårare.

Det är dags att sluta vara naiv. Nazism stoppas inte med argument. Samhället måste skyddas med lag, med förbud, och polisens uppgift är att hindra dem att demonstrera.

Inte hjälpa dem.