Ledare. Jenny Bengtsson.

2018-12-29 04:00
Puffetikett
Dagens ETC

Det är fan inte kvinnorna som är problemet

Nu är ”sexdockorna” på intåg i Sverige. Självklart handlar det om kvinnohat.

För alla de män som å ena sidan vill ha sex med kvinnor, men å andra sidan inte klarar av att kvinnor har egna viljor och förmåga att säga nej har marknaden presenterat en lösning.

Med verklighetstrogna dockor som föreställer kvinnor men som givetvis aldrig säger nej, kan män leva ut sina drömmar. Nu är ”sexdockorna” som de kallas, på intåg i Sverige.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Det finns ett antal återförsäljare i Sverige, nischade att möta svenska mäns preferenser. Det går att välja mellan allt från trådsmala dockkvinnokroppar med gigantiska bröst till dockor med ”asiatiskt utseende” eller sådana som utrustats med ”extra tighta hål”.

På sidorna presenteras sexdockorna som de perfekta kvinnorna. Som aldrig säger nej till sex och alltid vill ha sex precis så som de potentiella kunderna kan tänkas vilja - utan några kompromisser och villkor.

Ett företag i Mellansverige marknadsför dem bland annat med beskrivningen ”hon tjatar aldrig på dig om någonting. Hon lägger sig inte i vad du gör. Hon förpestar aldrig stämningen som vanliga kvinnor verkar tycka om att göra”.

På en annan sida utlovas att sexdockorna, till skillnad från riktiga kvinnor, kommer att ”se ut som utlovat också dagen efter”. Och att man dessutom slipper lägga pengar på att supa dem fulla först.

En tredje sida intygar att det med dockan följer ett bekymmersfritt liv: ”medan en riktig kvinna kan komma med responser som ”jag har mens”, ”jag är för trött”, eller ”jag har ont i huvudet” - så ställer en sexdocka alltid upp för dig oavsett tid och utan några som helst klagomål eller invändningar på dina sexuella önskemål”.

I både Danmark och Finland har sexdocksbordeller öppnat, för män som vill leva ut alla sina fantasier med kvinnor som inte säger nej. Kritiken har varit omfattande, men så finns det försvarare av marknaden också.

Som av en händelse verkar förespråkare för sexdocksmarknaden ofta vara desamma som de som förespråkar avkriminalisering av sexköp, normalisering av prostitution och som hävdar att porr inte har någon påverkan på hur unga killar och män ser på sex och samtycke.

För de som vill se handel med sexdockor öka i Sverige är det viktigt att hävda att det handlar om en oproblematisk utveckling, eller till och med en välkommen utveckling, att män istället för att ha med riktiga kvinnor att göra nu kan köpa dockor som de kan utöva sina misogyna tendenser på.

Det handlar om ytterligare en dimension av falsk manlig frihetsrörelse. Inriktad mot ett mål: att till varje pris låta män göra vad de vill med kvinnor, i ett samhälle där kvinnors rättigheter mer och mer sätts på agendan. Det handlar om kvinnohat, praktiskt utövat mot kvinnoliknande föremål - som om problematiken någonsin har legat i att kvinnor säger nej och ställer villkor och inte i att vissa män inte kan leva sina liv utan att få gå över givna gränser.

Inte bara givna gränser mot kvinnor, dessutom. Tullen i Sverige rapporterade redan under våren 2017 att man hade stoppat ett antal sexdockor föreställande barn vid gränsen. Den norska tullen rapporterade samma sak men i större omfattning. Dockorna var ungefär en meter långa och hade tydligt barnutseende, vilket indikerar att de tillverkats för pedofiler.

Med risk för att förpesta stämningen, som vanliga kvinnor tydligen verkar tycka om att göra, så borde det väl ändå för varje tänkande människa vara fullständigt orimligt att män som inte kan acceptera ”nej” från kvinnor istället ska få våldta dockor föreställande kvinnor. Likaså är det fullständigt oacceptabelt att män som inte får våldta barn istället ska kunna beställa och våldta dockor föreställande barn.

Det är, helt enkelt, inte över huvud taget rimligt att män som fullständigt saknar respekt för kvinnor, inte enligt sig själva inte får ”tillräckligt” med sex, tycker att kvinnors egna viljor är jobbiga och inte respekterar gränser ska kunna leva ut sitt kvinnohat på dockor föreställande kvinnor.

Hatet sipprar över till oss kvinnor som lever på riktigt, ändå. Och det är fan inte vi som är problemet här.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter