Hoppa till innehållet

Recension

Arbetsförfattare som skriver på liv och död

”Louis en otrolig stilist i sin tydlighet. Varje kort historia, skriven på en osentimental prosa, är sprängfylld med känslomässig betydelse och går inte att missförstå”, skriver Kristoffer Viita om Édouard Louis roman ”Vem dödade min far”.
”Louis en otrolig stilist i sin tydlighet. Varje kort historia, skriven på en osentimental prosa, är sprängfylld med känslomässig betydelse och går inte att missförstå”, skriver Kristoffer Viita om Édouard Louis roman ”Vem dödade min far”. Bild: Bild: Jan Haas/picture-alliance/dpa/AP

Dagens ETC

Édouard Louis är en författare som skriver på liv och död. Det konstaterar Dagens ETC:s recensent Kristoffer Viita, som har läst nyutkomna romanen ”Vem dödade min far”. ”Varje kort historia, skriven på en osentimental prosa, är sprängfylld med känslomässig betydelse och går inte att missförstå.”

Édouard Louis är 26 år gammal men redan en av Frankrikes mest hypade intellektuella. Inspirerad av sociologen Pierre Bourdieu har Louis skildrat sin uppväxt som homosexuell i en fattig familj i norra Frankrike i debutromanen ”Göra sig kvitt Eddy Bellegueule”, och senare hur han blev våldtagen och nästan mördad i ”Våldets historia”.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln