Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Så kan skogen räddas

”Skogsbruket måste bedrivas på ett sätt som gör att vi inte ställer oss i vägen för den naturskog som hela tiden är på väg att växa fram”, säger skogsrådgivaren Mikael Karlsson som skrivit boken Konsten att hugga träd och ha skogen kvar.
”Skogsbruket måste bedrivas på ett sätt som gör att vi inte ställer oss i vägen för den naturskog som hela tiden är på väg att växa fram”, säger skogsrådgivaren Mikael Karlsson som skrivit boken Konsten att hugga träd och ha skogen kvar. Bild: Bild: Joakim Norgren

Dagens ETC.

Den svenska naturskogen är på väg att försvinna. Och i takt med att granplanteringarna tar över krymper den biologiska mångfalden. Men utvecklingen går att vända – i den nya boken ”Konsten att hugga träd och ha skogen kvar”, berättar skogsrådgivaren Mikael Karlsson hur.

Varje år huggs ungefär 200 000 hektar skog ned i Sverige. Mikael Karlsson, skogsrådgivare, menar att det är alldeles för mycket. Särskilt eftersom skogen huggs ned genom kalhygge. Kalhyggen och granplantager hotar den biologiska mångfalden, menar han.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser