Inrikes

I huvudet på en obotlig optimist

Lina Thomsgård hyllar samtal och förståelse som förändringsmetod. ”Jag får pulserande gåshud av lycka när jag ser personer som Nathan Hamelberg eller Judith Kiros som kan samtala och orkar bjuda in till dialog i omöjliga format som Twitter.”
Lina Thomsgård hyllar samtal och förståelse som förändringsmetod. ”Jag får pulserande gåshud av lycka när jag ser personer som Nathan Hamelberg eller Judith Kiros som kan samtala och orkar bjuda in till dialog i omöjliga format som Twitter.” Bild: Bild: Jessica Gow/TT

Dagens ETC. Lina Thomsgård om gubbighet i På spåret, konsten att samtala och att skriva om hela musikhistorien.

Fyra år har gått sedan Lina Thomsgård startade Rättviseförmedlingen – en nätbaserad gratistjänst som hjälper organisationer och medier att hitta kompetenta människor som hamnat i skymundan på grund av sådant som kön, ursprung eller fysiska förutsättningar. Exempelvis kan bolag som letar efter en ny styrelseordförande, eller festivalarrangörer som letar efter ett rockband, vända sig till Rättviseförmedlingen och få en drös namn som annars aldrig dykt upp, förmodligen. Målet är att bidra till en mer ”rättvis representation av samhällets sammansättning”, som det står på hemsidan. Kort och gott färre vita cis-män i offentligheten och fler av alla andra.  

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser