Inrikes.

2015-10-05 14:07
Henning Mankell Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Henning Mankell

Henning Mankell är död

Författaren och ETC-medarbetaren Henning Mankell är död. Han avled i sviterna av cancer.

Författaren och ETC-medarbetaren Henning Mankell är död. Det rapporterar hans förlag på sin hemsida. Författaren blev 67 år gammal och avled stilla i natt i Göteborg. Henning Mankell var sjuk i cancer och det var i sviterna av sjukdomen som han gick bort.

Med anledning av Henning Mankells bortgång återpublicerar Dagens ETC några av de texter han skrev under åren. I den här krönikan berättar han om vår skräck för åldrandet.

Andreas Gustavsson, vd och chefredaktör för Dagens ETC, kommenterar Henning Mankells bortgång så här:

Idag har Dagens ETC förlorat en medarbetare. Henning Mankell är död. Det blir inga fler kolumner. Jag kommer inte att minnas hur många miljoner böcker Mankell sålt, hur många språk han översattes till. Istället: Han lät hela sitt arvode för kolumnerna i Dagens ETC gå direkt tillbaka till tidningsprojektet: ”Varje krona ska satsas på journalistik.” Respekt!

 

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter