Hoppa till innehållet

Inrikes

Barn återvänder hem från IS

Islamiska staten kidnappar och utpressar minderåriga att ansluta sig, och det finns också uppgifter om att IS mutat ekonomiskt utsatta föräldrar. I andra fall har familjer själva skickat sina barn till terrorsekten.
Islamiska staten kidnappar och utpressar minderåriga att ansluta sig, och det finns också uppgifter om att IS mutat ekonomiskt utsatta föräldrar. I andra fall har familjer själva skickat sina barn till terrorsekten. Bild: Bild: Alexander Kots/AP/TT

ETC nyhetsmagasin

De kallas för Ashbal al-Khilafah, Kalifatets ungar. Barn, ibland så unga att de ser ut att vara i förskoleåldern, används i Islamiska Statens skrämselpropaganda. Flera svenska myndigheter arbetar för att nå minderåriga som återvänt efter att ha varit med IS tillsammans med sina föräldrar.

Pojken har fått ett uppdrag och springer beväpnad in i ruinen. Han håller pistolen framför sig samtidigt som han rundar hörnen. En informationsruta dyker upp när det bakbundna offret hittas bakom en stenvägg. Pojken avfyrar ett skott och springer sedan tillbaka till ingången för att lämna över vapnet och den beigefärgade rånarluvan till nästa barn. De totalt sex pojkarna avrättar lika många män.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser