Hoppa till innehållet

Krönika

Samuel Skånberg: Sätt Magdalena Andersson i skolbänken

Samuel Skånberg
”Flera förslag som lagts fram den senaste tiden är ogenomförbara på en teknisk nivå. Det är frustrerande. Som tur är finns det ett bra svar på ogenomtänkta förslag: folkbildning”

”Flera förslag som lagts fram den senaste tiden är ogenomförbara på en teknisk nivå. Det är frustrerande. Som tur är finns det ett bra svar på ogenomtänkta förslag: folkbildning”

Bild: Johan Nilsson/TT

ETC nyhetsmagasin

Jag är civilingenjör i datateknik och arbetar som webbutvecklare och vet att flera förslag som lagts fram den senaste tiden är ogenomförbara på en teknisk nivå. Det är frustrerande. Som tur är finns det ett bra svar på ogenomtänkta förslag: folkbildning!

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.

Vi har i flera år kunnat läsa om internets utmaningar: om hur vår privata data används för att påverka val, hur AI används i desinformationskampanjer och om negativa effekter av ungas sociala medievanor. Många är bekymrade och föräldrar är oroliga för sina barn. Själv är jag desto mer oroad över de förslag som politiker lägger fram för att lösa problemen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.