
Kräftor
Skivornas augusti – men vänta på svenska kräftor

Dagens ETC.
Länge var kräftor en lyx förbehållen adel och kungar. På 1800-talet började borgare med skärgårdsvillor bjuda på kräftkalas, men det dröjde ända till 1960-talet innan kräftskivan, med kokta kalla kräftor, slog igenom på bred front i de svenska hemmen.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.
Läs digitalt hela sommaren
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.
Betala per år
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Ämnen i artikeln
Detta kanske också intresserar dig


Frida Stranne: ”USA måste acceptera att de är en stormakt bland andra”

Timbro bjuder in ministrar till konferens – med namnet ”Laptops och lederhosen”

Storbråk efter SVT:s upphandling av Peje Emilssons mätinstitut Demoskop

Mamma United-chefen: ”Civilsamhället underskattas i debatten”
