Hoppa till innehållet

ETC-företagen

ETC-tidningarna söker sommarvikarier

Bild: Bild: Zanna Nordqvist

ETC-företagen

Skulle du trivas i ett rött mediehus som jobbar för en grönare värld? Är du ekonom eller webbutvecklare? Då ska du söka jobb på ETC.

Inför sommaren söker ETC-tidningarna förstärkning i alla yrkesroller på redaktionerna för Dagens ETC, ETC Göteborg och ETC nyhetsmagasin.

Dagens ETC är i en expansiv fas. Läsarna har gräsrotsfinansierat en redaktionell storsatsning på bland annat grävande journalistik, stärkt kulturbevakning och en granskning av hur Sverige påverkas om M, KD och SD tar makten efter nästa val.

Samtidigt har ETC nyhetsmagasin gjort en lyckad omstart med ny redaktion och växande läsarkrets.

Nu söker vi fler skarpa journalister som kan hjälpa oss att vässa tidningarna ännu mer.

Reportrar (Stockholm)

Vi söker vassa reportrar med erfarenhet från nyhetsredaktion, med nyhetsdriv och koll på de frågor vi bevakar främst: politik, samhälle, klimat och ekonomi.

Reporter (Göteborg)

Vi söker vassa reportrar med erfarenhet från nyhetsredaktion, med nyhetsdriv och koll på de stora frågorna i Göteborg.

Redigerare

Vi söker dig som stortrivs i Indesign och som är en van sidmakare. Du har skarpa ögon, sätter rubriker som lockar till läsning och lyfter det material du får i händerna – allt för att skapa en grym tidning.

Webbredaktörer

Vi söker dig som gillar nyhetspuls samtidigt som du kan arbeta metodiskt. Du vill nå ut till ETC:s stora läsarskara – och göra den större. Du jobbar med att optimera vårt material för läsning i digitala kanaler och med att konvertera gratisläsare till betalande prenumeranter. Du har erfarenhet av webbredaktörsjobb på nyhetsredaktion sedan tidigare.

 

ETC-företagen strävar efter att vår personal ska spegla Sverige. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och vi uppmuntrar särskilt personer med annan härkomst än svensk att söka.

VILLKOR

Sommarvikariaten är placerade på vår huvudredaktion i Stockholm om inget annat anges, men troligtvis arbetar vi hemma under sommaren på grund av pandemin. Anställningarna varierar i längd.
Sista ansökningsdag är den 25 februari, men digitala intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidater slår vi till, så sök redan i dag!

ANSÖKAN

Mejla CV, personligt brev och arbetsprov till jobb@etc.se. OBS! Ange vilken tjänst/vilka tjänster du söker.

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

FACKLIG KONTAKT

ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med klubbstyrelsens ordförande Jenny Lindström når du henne på jenny.lindstrom@etc.se eller 076-671 3022.

INFO OM ETC

ETC är ett rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC (med ETC Göteborg), ETC nyhetsmagasin och Kloka hem. Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom bland annat produktion av grön el i vår solpark i Katrineholm, schyst producerade mobiltelefoner och byggande av klimatsmarta hyreshus i trä.