Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Tusen trädgårdar i ETC Solpark

ETC Solpark

30 juni genomförs ”Tusen trädgårdar” – ETC Odla i ETC Solpark deltar.

– Vi inspirerar eftersom vi visar att det går att odla klimatsmart även storskaligt, säger trädgårdsmästare Elin Starck.

Kommentera

Tusen Trädgårdar är Sveriges största trädgårdsvisning. ETC Odla tycker att det är självklart att delta.

– Jag tycker att vi har många spännande saker att berätta om odling. Vi odlar ganska storskaligt och det kan vara både inspirerande och intressant att det funkar med klimatsmart odling även i större skala. Vi har bland annat ett ovanligt stort sortiment av tomatsorter, säger Elin Starck.

Hon menar att platsen är väl värd ett besök, här finns toppmoderna energilösningar och spännande arkitektur i kombination med odlingar både i växthus och på friland.

– Vi håller på att anlägga en barnträdgård, den har inte vuxit upp så mycket än, men den blir en attraktion senare i sommar, med stor variation av blommor och grönsaker, tillgänglig för lite mer lek. Vi håller även på att skapa ett tropiskt växthus, vilket är i sin linda.

Har ni även försäljning under Tusen trädgårdar-dagen?

– Vi har fortfarande grönsaksplantor och blommor till salu och självplock på kål. Vi har café i solparken och våra växthus är öppna. Där har vi en tomatutställning med tomater som håller på att mogna och där man kan läsa på om tomater. Man kan även köpa fermenterad näring och biokol och det finns utrymme att ställa frågor om odling.

Läs hela texten på etcsolpark.se

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.