Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Utställningen WOODart i ETC Solpark

Bild: Carme Masià

ETC Solpark

30 juni öppnar utställningen WOODart i ETC Solpark. Illustratören Tere Guix teckningar på trä gränsar till abstrakt stil.

Kommentera

Allt började som ett experiment. Tere Guix bor i Barcelona, men har i flera år känt en växande nyfikenhet inför utvecklingen av ETC Solpark, sedan hon besökte den för några år sedan.

– Jag tycker att idén att bygga en grupp ekobyggnader runt en solpark är fantastisk! Jag är väldigt attraherad av de olika formerna och volymerna. Så den här utställningen kom till genom att jag började testa utifrån få färger, former och linjer. Jag har roligt med abstraktion.

Wa


I ETC Solpark finns idag 15 anmärkningsvärda, hållbara byggnader. Varje struktur tjänar ett distinkt syfte, till exempel att tillhandahålla solenergi, inhysa café/restaurang, växthus, skola, batterilager och serverhall.

Tere Guix tycker att det är spännande att dessa byggnader uppvisar en mångfald av former, material, volymer, skal, färger och funktioner och att de är designade både för att harmonisera med sin omgivning och för att anpassa sig till förändrade miljökrav.

– Här överskrider arkitekturen sin konventionella roll och blir ett kärl för kunskap, kreativitet, ansträngning och mänsklig interaktion.

Wa


Kärnan i varje byggnad fångas i hennes utställning WOODart av teckningar, på gränsen till abstrakt stil. Skapat med anilinfärger på papper, har originalen reproducerats som 100 x 70 centimeter tryck på plywood, vilket inbjuder tittarna att utforska hållbar design och innovation i ETC Solpark.

Att skapa utställningen har varit en glädje, inte minst för att Tere Guix är illustratör och grafisk formgivare med ett speciellt intresse för arkitektur.

– Jag gillar att se i 3D men att överföra volymerna till 2D, det är nästan som att skapa abstrakta former, med färger. Jag ser det som att jag delar min lyhördhet för byggnader. Och genom att skapa WOODart känner jag att jag blir en del av solparkens kulturarv.

Läs hela texten på etcsolpark.se

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.