Hoppa till innehållet

ETC-företagen

ETC nyhetsmagasin söker reporter för vikariat i höst

ETC-företagen

Vill du arbeta i ett rött mediehus som jobbar för en grönare värld? Är du en rutinerad reporter med klimatkompetens? Då ska du söka föräldravikariatet på ETC nyhetsmagasin.

ETC nyhetsmagasin går på djupet med aktuella frågor, händelser och personer. Tidningen kommer ut veckovis och bevakar bland annat politik, ekonomi, kultur och klimat – allt utifrån att vi är en röd tidning för en grönare värld.

Magasinet produceras av tre anställda med hjälp av ett kompetent nätverk av frilansar.

Nu söker vi – för ett vikariat – en journalist som har klimatkompetens och förmåga att berätta om världen på ett sådant sätt att fler upptäcker och vill prenumerera på magasinet.

 

Arbetsuppgifter:

• Skriva nyhetsdriven, fördjupande och avslöjande journalistik till nyhetsmagasinet.

 

Kvalifikationer:

• Du har erfarenhet av att arbeta med samhällsjournalistik, gärna i magasinsform.

• Du har tidigare arbetat med att ta fram agendasättande journalistik.

• Du har goda kunskaper i klimatfrågan, som är ett prioriterat bevakningsområde.

• Du har mycket god stilistisk förmåga och både behärskar och uppskattar att röra dig mellan flera journalistiska former: reportaget, den längre intervjun, den avslöjande nyheten, kulturspaningen med mera.

• Du tycker att det är självklart att använda sociala medier för att sprida – och hitta nya prenumeranter till – din journalistik.

 

Meriterande:

• Spetskompetens – och upparbetade källor – inom klimat och miljö.

 

ETC-företagen strävar efter att vår personal ska spegla Sverige. Vi arbetar aktivt med jämställdhet och vi uppmuntrar särskilt personer med annan härkomst än svensk att söka.

VILLKOR

Anställningen är ett vikariat på heltid på vår Stockholmsredaktion mellan september 2021 och januari 2022. Intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidat slår vi till, så sök redan i dag!

ANSÖKAN

Mejla CV, personligt brev och arbetsprov till jobb@etc.se senast den 20 juli. OBS! Ange vilken tjänst du söker.

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

FACKLIG KONTAKT

ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med klubbstyrelsens ordförande Adolfo Diaz når du honom på adolfo.diaz@etc.se eller 076-671 2941.

INFO OM ETC

ETC är ett rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC (med bilagan ETC Göteborg), ETC nyhetsmagasin och Kloka hem.

Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom bland annat solel, schyst producerade mobiltelefoner och ett varuhus för klimatsmarta produkter.

Ämnen i artikeln