Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Dagens ETC söker webbredaktör till föräldravik

ETC-företagen

Har du redaktörsnäsa, tävlingsinstinkt och totalkoll på Photoshop? Då kanske du är den webbredaktör Dagens ETC söker för vikariat under större delen av 2022.

Vad är en bra artikel utan en webbredaktör som kan få den att flyga? Precis, ingenting. Våra webbredaktörer är bryggan mellan reportrarna och läsarna – och är också extremt viktiga för att få presumtiva prenumeranter att ta steget och börja betala för tidningen.

I vissa stora publiceringar arbetar du i team med reporter, redaktör, fotograf och redigerare för att hitta precis rätt anslag. Andra gånger ska du självständigt fatta beslut om vilken grej vi skickar pushnotis på under en liverapportering. Du är också en av de som har bäst koll på sajtens statistik och som rapporterar löpande till redaktionen om vilka artiklar som går bäst.

Nu ska en av våra anställda vara föräldraledig och vi söker en vass ersättare.

 

VAD KAN DU?

• Du är utbildad journalist.

• Du har jobbat i minst två år i någon form av redaktörsroll på redaktion, gärna på webben.

• Du är bra på att sålla i nyhetsflödet och hitta idéer i andra kanaler, som sociala medier.

• Du har goda kunskaper i Photoshop och bildhantering.

• Du är bra på att hitta vad som är ”grejen” i en text och omsätta det i rubbe, puff osv.

• Du kan skriva nyhetstexter snabbt och gillar att kliva in i ”breaking”-läge.

• Erfarenhet från webbredaktörsjobb på en tidningsredaktion är meriterande.

 

VEM ÄR DU?

• Det ingår i jobbet att försöka maxa genomslaget för våra artiklar. Du bör därmed inte tycka att det är fult att ”sälja”.

• Vi har alla möjliga personlighetstyper på redaktionen, så sök oavsett vem du är. Men en sak som förenar oss är tron på att journalistiken kan förändra samhället – och att de stora redaktionerna behöver utmanas av andra röster.

• Efter pandemin har flera av våra anställda valt att fortsätta att arbeta hemifrån (i olika utsträckning), vilket också ställer krav på kommunikationsförmåga och närvaro i gemensamma arbetsverktyg. Det är bra om du är van vid det.

 

ETC-tidningarna vill spegla hela Sverige och vi tror att en mångfald av åldrar, ursprung och erfarenheter är en förutsättning för att göra det på ett levande och grundat sätt.

 

HUR ÄR ETC SOM ARBETSPLATS?

Vi frågade våra anställda vad de gillar med ETC-tidningarna som arbetsplats. Här är några av deras svar:

”Det är guld att jobba på en liten tidning där alla skriver allt och därmed få utlopp för egen nyfikenhet inom en massa olika områden.”

”ETC-redaktionen är en arbetsplats med ganska högt i tak, mycket humor och skratt. Jag har även väldigt många fina kollegor som stöttar och inspirerar!”

”Bra lyhördhet från nyhetschefer för att få genomföra de egna reportageidéer man har, så länge de är genomtänkta.”

”Det är väldigt skönt att vara på en arbetsplats som det går bra för – det innebär en dynamik som gör att man vågar testa saker och att energin/peppen ligger i luften.”

”En känsla av att göra journalistik som vill förändra, med vinklar som den liberala dagspressen faktiskt missar.”

 

VILLKOR

Anställningen är ett vikariat på 100 procent. Tillträde i januari. Vikariatet sträcker sig till och med den 15 oktober 2022.

Anställningen är placerad på vår huvudredaktion i Stockholm, men med möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan när du har blivit varm i kläderna.

 

ANSÖKAN

Mejla CV, personligt brev och arbetsprov till jobb@etc.se så snart som möjligt, men senast den 15 november. OBS! Ange vilken tjänst/vilka tjänster du söker.

Intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidat slår vi till, så sök redan i dag!

 

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

 

FACKLIG KONTAKT

Dagens ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med klubbstyrelsens ordförande Adolfo Diaz når du honom på adolfo.diaz@etc.se eller 076-671 2941.

 

INFO OM ETC

ETC är ett rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC, veckotidningen ETC nyhetsmagasin och Kloka hem, en tidning om att bygga och inreda på klimatsmarta sätt.

Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom att bland annat producera solenergi, bygga trähus och sälja Sveriges första miljömärkta mobilabonnemang.

Ämnen i artikeln