Hoppa till innehållet

ETC-företagen

Dagens ETC söker reporter till föräldravik

ETC-företagen

Letar du efter en redaktion med peppande kollegor, ett viktigt uppdrag och där du får frihet att genomföra dina idéer? Då kan ett reportervikariat på Dagens ETC vara något för dig. Sök redan idag, vi tillsätter tjänsten så snart vi hittar rätt kandidat.

Att vara nyhetsreporter på Dagens ETC är ett omväxlande jobb med möjlighet till stor frihet för den som har bra idéer. Vi har omkring 15 reportrar som gör allt från att bevaka presidentval och avslöja trakasserande kungakockar till att låta barn testa ekologiskt godis eller skriva tipsartikeln om hur man stickar Bernie Sanders vantar.

Du jobbar ibland i team med andra reportrar eller någon av våra fotografer, du åker då och då på reportageresor ute i landet, du möter människor i vitt skilda världar, från barnmorskor till toppolitiker.

Nu ska en av våra reportrar vara föräldraledig och vi söker hans ersättare.

 

VAD KAN DU?

• Du är utbildad journalist.

• Du har jobbat på nyhetsredaktion i minst tre år.

• Du är bra på att hitta egna vinklar i nyhetsflödet och andra kanaler, som sociala medier.

• Du gillar att berätta en bra historia, oavsett om det är i notis- eller reportageform.

• Du är intresserad av samhälle och politik och kan omsätta det till spännande läsning.

• Om du har bevakat en valrörelse förut är det meriterande, liksom erfarenhet av politikbevakning i stort.

• Meriterande är också ett nätverk som kan generera konkreta nyhetstips.

• Om du är ung och hungrig på sätt som väger upp att du inte möter kraven ovan – sök ändå och berätta vad du kan bidra med. Kanske har du andra kvaliteter som vi kan ta vara på, nu eller i framtiden?

 

VEM ÄR DU?

• Vi har alla möjliga personlighetstyper på redaktionen, så sök oavsett vem du är. Men en sak som förenar oss är tron på att journalistiken kan förändra samhället – och att de stora redaktionerna behöver utmanas av andra röster.

• Efter pandemin har flera av våra anställda valt att fortsätta att arbeta hemifrån (i olika utsträckning), vilket också ställer krav på kommunikationsförmåga och närvaro i gemensamma arbetsverktyg. Det är bra om du är van vid det.

 

ETC-tidningarna vill spegla hela Sverige och vi tror att en mångfald av åldrar, ursprung och erfarenheter är en förutsättning för att göra det på ett levande och grundat sätt.

 

HUR ÄR ETC SOM ARBETSPLATS?

Vi frågade våra anställda vad de gillar med ETC-tidningarna som arbetsplats. Här är några av deras svar:

”Det är guld att jobba på en liten tidning där alla skriver allt och därmed få utlopp för egen nyfikenhet inom en massa olika områden.”

”ETC-redaktionen är en arbetsplats med ganska högt i tak, mycket humor och skratt. Jag har även väldigt många fina kollegor som stöttar och inspirerar!”

”Bra lyhördhet från nyhetschefer för att få genomföra de egna reportageidéer man har, så länge de är genomtänkta.”

”Det är väldigt skönt att vara på en arbetsplats som det går bra för – det innebär en dynamik som gör att man vågar testa saker och att energin/peppen ligger i luften.”

”En känsla av att göra journalistik som vill förändra, med vinklar som den liberala dagspressen faktiskt missar.”

 

VILLKOR

Anställningen är ett vikariat på 80–100 procent, beroende på vad som passar din livssituation. Tillträde så snart som möjligt, senast i januari. Vikariatet sträcker sig till och med den 15 oktober 2022.

Anställningen är placerad på vår huvudredaktion i Stockholm, men med möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan när du har blivit varm i kläderna.

 

ANSÖKAN

Mejla CV, personligt brev och arbetsprov till jobb@etc.se så snart som möjligt, men senast den 15 november. OBS! Ange vilken tjänst/vilka tjänster du söker. Intervjuer sker löpande. När vi har rätt kandidat slår vi till, så sök redan i dag!

 

FRÅGOR?

Kontakta personalchef Signe Lidén på signe.liden@etc.se eller 070-680 8360.

 

FACKLIG KONTAKT

Dagens ETC har kollektivavtal med Journalistförbundet. Vill du prata med klubbstyrelsens ordförande Adolfo Diaz når du honom på adolfo.diaz@etc.se eller 076-671 2941.

 

INFO OM ETC

ETC är ett rödgrönt mediehus som ger ut tre tidningar: dagstidningen Dagens ETC, veckotidningen ETC nyhetsmagasin och Kloka hem, en tidning om att bygga och inreda på klimatsmarta sätt.

Dessutom arbetar våra syskonföretag för en grönare värld genom att bland annat producera solenergi, bygga trähus och sälja Sveriges första miljömärkta mobilabonnemang.

Ämnen i artikeln