Ekonomi.

2020-11-30 14:00
  • Arbetsmarknadsminister  Eva Nordmark fotograferad i sitt kontor på Arbetsmarknadsdepartementet.  Bild: Stina Stjernkvist/TT
    Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark fotograferad i sitt kontor på Arbetsmarknadsdepartementet.
  • ”Jag tror att tryggheten har betydelse för väldigt många frågor på arbetsmarknaden”, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.  Bild: Stina Stjernkvist/TT
    ”Jag tror att tryggheten har betydelse för väldigt många frågor på arbetsmarknaden”, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. 
Puffetikett
Dagens ETC

Eva Nordmark: Gigföretag ska inte kunna gömma sig bakom en app och dumpa lönerna

Varje dag går över fem miljoner svenskar till jobbet. För många av dem är jobbet inte en trygg plats. Det har Dagens ETC visat i en rad granskningar under hösten.

I dag frågar vi arbetsmarknadsminister Eva Nordmark hur tryggheten ska öka samtidigt som arbetsmarknaden är i gungning.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Dagens ETC har under hösten granskat villkoren på arbetsmarknaden. På nätjätten Apotea har anställda kameraövervakats av högsta chefen och till och med stängts in för att arbeta. Och på Operakällaren kunde sexuella trakasserier fortsätta i decennier trots att många ansvariga visste vad som pågick.

Det sker samtidigt som den svenska arbetsmarknaden förändras när gig-jobben ökar i snabb takt och förändringar planeras i lagen om anställningsskydd.

”Behöver komma upp till ytan”

Eva Nordmark (S) tillträdde som arbetsmarknadsminister i Stefan Löfvens regering förra året. Innan dess var hon ordförande för TCO i nästan tio års tid. Hon säger att Dagens ETC:s granskningar är avgörande för att få till en förändring.

– Ska vi komma åt sexuella trakasserier och annan skit på våra arbetsplatser, då behöver det komma upp till ytan, säger hon.

Metoo kom under tiden som Eva Nordmark jobbade fackligt och hon säger att uppropen gjorde det uppenbart att sexuella trakasserier var ett stort problem i många branscher.

Vilket ansvar har regeringen och du som minister för att den här typen av överträdelser får pågå på arbetsmarknaden?

– Det har rått en tystnads­kultur som har fortsatt år efter år. Men jag menar att vi bröt den tystnadskulturen i och med metoo. De är väldigt viktigt och något som ingen regering i värld­en hade kunnat åstadkomma, säger hon.

När det kommer till det politiska ansvaret säger Eva Nordmark att regeringen ska säkerställa att det finns resurser. Hon berättar att dåvarande regeringen samlade de fackliga företrädarna i samband med metoo för att reda ut vad som behövde göras för att komma till rätta med sexuella ­trakasserier.

– Det man kunde konstatera då var att det inte är någon ny lagstiftning som behövs eller nya regler. Utan en ökad medvetenhet och att se till att få bort tystnadskulturen, säger hon.

Vad kan du som minister göra för att folk ska våga sätta ner foten när de blir illa behandlade på jobbet?

– Jag tror att det är viktigt att vi tar ett stort ansvar tillsammans. Att arbetsgivare ska vara tydliga med att vi inte accepterar den här typen av beteende på våra arbetsplatser. Och att man som medarbetare vet var man ska vända sig om man bli utsatt. Att facken och skyddsorganisationen är på tå i de här frågorna. För min del handlar det om att vi hela tiden måste säkerställa att vi inte går tillbaka till någon tystnadskultur.

Tryggheten på arbetsmarken, hur stor roll spelar det för att man ska våga säga ifrån tror du?

– Jag tror att tryggheten har betydelse för väldigt många frågor på arbetsmarknaden, inklusive den här frågan. Jag skulle vilja säga att för mig som socialdemokrat, arbetsmarknadsminister och facklig ledare i många år är det ingen tvekan om att vi måste öka tryggheten på svensk arbetsmarknad. Att vi får fler anställningar som är trygga, att vi får bort otrygga jobb. Att vi ser till att det finns en arbetslöshetsförsäkring som jag kan luta mig mot om jag blir av med mitt arbete, säger hon.

Kritiserat las-förslag

Samtidigt valde regeringen nyligen att gå vidare med det förslag som PTK och Svenskt näringsliv lagt fram på ny lag om anställningsskydd, las. Förslaget kritiseras, både av LO och flera experter på arbetsrätt, för att försvaga tryggheten på arbetsmarknaden.

Vad säger du om den ­kritiken?

– Om du frågar mig ifall jag tycker att vi behöver mer trygghet på arbetsmarknaden så är det självklart att jag tycker det. Det handlar både om att möta den snabba omställningen på arbetsmarknaden där kraven på rätt kompetens ökar hela tiden och att komma åt otyget med SMS-anställningar, hyvling och otrygga anställningsformer som allmän visstid. Jag tycker att parterna på flera av dessa områden tar viktiga steg för att både förbättra möjligheterna till omställning och att få till fler trygga anställningsformer.

Just nu sker omställningen till gig-arbetande väldigt snabbt. USA är ett skräckexempel här. Hur många unga i den generation som är tonåringar nu kan hoppas på riktiga anställningar?

– Det är en jätteviktig fråga. När det gäller just gig-jobben så är det i grunden positivt att vi kan använda ny teknik för att skapa nya jobb. Men det får aldrig gå att gömma sig bakom en app för att lura anställda att jobba för låga löner eller smita från att betala skatt. Därför är det som fackförbunden gör nu otroligt viktigt. Både Unionen som tecknat avtal med några av app-företagen och Transport som organiserar cykelföretagen och försöker få till kollektivavtal. Jag tror stenhårt på den svenska arbetsmarknadsmodellen. Det är den vägen vi löser nya utmaningar men också utvecklar arbetsmarknaden.

Vad gör regeringen konkret nu för de mest utsatta på arbetsmarknaden? Och vad har ni gjort under senaste och förra mandatperioden?

– Vi gör massor, men jag kan nämna ett exempel. En viktig fråga när det gäller personer som jobbar för plattformsföretag är hur arbetsmiljölagstiftningen ska tillämpas. Därför har regeringen gett Arbets­miljöverket i uppdrag att ­genomföra en tillsynsinsats med fokus på nya sätt att organisera arbete. Rent konkret betyder det att Arbetsmiljöverket nu genomför inspektioner av plattformsföretag och egenanställningsföretag. Syftet är att undersöka hur arbets­miljölagstiftningen kan tillämpas på dessa företag.

Sveriges nya arbetsmarknad

Gigjobb är en ny arbetsform som har tagit fäste i Sverige de senaste åren och växer snabbt. Det handlar om företag som erbjuder appar i mobiltelefoner där privatpersoner kan få tjänster utförda av andra privatpersoner.

Vissa av företagen ser sig själva som arbetsgivare och betalar timlön, men andra menar att de bara erbjuder en teknisk tjänst och tar inte ansvar för arbetsvillkoren för dem som utför tjänsten.

Uber Eats och Yepstr tillhör de mest kända gig-företagen.

Diskussionerna om förändringar i arbetsrätten har präglat sommaren och hösten. Nyligen gick regeringen ut och sa att man kommer att gå vidare med det förslag på ny lagstiftning som förslogs av Svenskt näringsliv och PTK, som förhandlar för tjänstemännen. Enligt deras förslag ska bland annat dagens regel om att arbetsgivare med högst tio anställda har rätt att undanta två personer vid uppgsägningar på grund av arbetsbrist ändras till tre personer. Alla företag oavsett storlek för också rätt att göra undantagen.