Hoppa till innehållet

Smålands Folkblad

Debatt: Vi unga vill ha valfriheten!

Smålands Folkblad

Alliansen vill hela Sverige väl, oavsett vad oppositionen, LO och Aftonbladet försöker få det att se ut som, skriver Moderata Ungdomsförbundet.
Det här är en debattartikel.
Det är skribenten och inte Smålands Folkblad som står för åsikten.

Alliansen vill hela Sverige väl, oavsett vad oppositionen, LO och Aftonbladet försöker få det att se ut som, skriver Moderata Ungdomsförbundet.

”Unga värnar valfrihet i välfärden”. Exakt så lyder rubriken till en artikel ifrån Svenskt Näringsliv, publicerad 26 juni 2013. Det är ett klart budskap som stämmer överens med samtiden och att vi unga är måna om att få gå vår egen väg.

Det är TNS Sifo som gjort undersökningen i artikeln på uppdrag av Svenskt Näringsliv och siffrorna från undersökningen talar för sig själva. Över 80 procent av ungdomar mellan 15-25 år tycker det är överlag positivt med valfrihet i välfärden. Det är 4 av 5 ungdomar, som ser det som en självklarhet att valet av skola ligger hos dem och inte i politikers händer.

 Vi i Moderata Ungdomsförbundet är nära vänner till friheten och varje dag så bedriver vi en kamp för att varenda ungdom i Sverige, ska känna sig fri och ha makten att bestämma över sitt egna liv. Till skillnad från oppositionens oklara bild, så är vi säkra på att ungdomar hellre utforskar nya vägar än tvingas köra i samma gamla hjulspår. Vi vet att just du vet bättre om vilken skola just du vill gå i, det kan Löfven, Sjöstedt, Romson, Fridolin eller Åkesson aldrig veta bättre.

 Vi är många ungdomar som i september för första gången går till vallokaler för att för första gången få avlägga en demokratisk röst på vilka vi vill skall styra landet. Det ger utrymme att tänka efter om vi ska släppa vår egenmakt till politikerna, eller om vi vill ha kvar makten att fatta egna beslut. Om vi vill fortsätta satsa mer i välfärden, skapa fler jobb och minska utanförskapet, eller om vi ska gå tillbaka till en redan beprövad politik, som idag mest dammar och inte förmår mer än att sprida lögner kring att skattesänkningar inte bidragit till mer i statskassan.

Det är med ödmjukhet som vi i Moderaterna och Moderata Ungdomsförbundet kommer gå ut i valrörelsen och söka just ditt förtroende att få göra ett bra Sverige ännu bättre. Alliansen vill hela Sverige väl, oavsett vad oppositionen, LO och Aftonbladet försöker få det att se ut som. Det är du och jag som bygger vårt Sverige, inte politikerna. 

Moderata Ungdomsförbundet Jönköpings län

Ämnen i artikeln