Hoppa till innehållet

Smålands Folkblad

Debatt: Ut på gatorna och prata med folk

Smålands Folkblad.

Vi måste gå ut och tala med vänner och bekanta om hur verkligheten ser ut, menar insändarskribenten Birgitta Nilsson.
Det här är en debattartikel.
Det är skribenten och inte Smålands Folkblad som står för åsikten.

Vi måste gå ut och tala med vänner och bekanta om hur verkligheten ser ut, menar insändarskribenten Birgitta Nilsson.

Efter att ha tagit del av Peter Perssons ledare och insändaren undertecknad Thomas Erixzon känner jag mig glad och uppfylld av tilltro att det finns de som vill vitalisera vårt parti. Men det är bråttom nu!

Vi måste visa upp en framåtanda, våga ifrågasätta den obalans som fått råda i välfärden så länge. Vi skall förvänta oss att våra företrädare talar ur skägget och har klara svar när media ställer frågor.

Några hundralappar i jobbskatteavdrag vill ingen ha, men de som får miljoner i skattelättnad tycker det är fult att ge skatt till det gemensamma. Alla de förändringar som gjorts av den moderatledda regeringen har bara gynnat de redan besuttna. Vem är det som får betala för skattesänkningarna, jo det är de sjuka och arbetslösa.

Nu vill jag att du och jag går ut och talar med vänner och bekanta hur det verkligen ser ut i Sverige.

Jag drar ofta fram vad de 17 miljarder i sänkta arbetsgivareavgifter som utbetalas generellt till arbetsgivare med unga anställda under 27 år egentligen går till, det kallas en arbetsmarknadspolitisk satsning. Denna satsning ger inte inga nya arbeten utan skall enbart ses som en skattesubventionering. De flesta har ingen aning om denna skatterullning. Vad är det Moderaterna säger: ”Det skall vara ordning och reda”. Ja ibland…

Det är du och jag som vinner valet, vi kan inte vänta att det är någon annan som gör jobbet.
Ut på gator och torg så klarar vi det.
Det Peter skriver: Att vi inte kan bygga ny politik på den gamla grund högerregeringen lämnar efter sig är bra rutet. Det bör vi ta till oss.

Birgitta Nilsson

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00