Hoppa till innehållet

Smålands Folkblad

Debatt: Ett parti för framtiden

Smålands Folkblad.

Arbetslösheten har tillåts skena iväg till rekordnivåer samtidigt som människor utsätts för en hård och hänsynslös politik när man drabbas av sjukdom eller arbetslöshet.
Det här är en debattartikel.
Det är skribenten och inte Smålands Folkblad som står för åsikten.

Arbetslösheten har tillåts skena iväg till rekordnivåer samtidigt som människor utsätts för en hård och hänsynslös politik när man drabbas av sjukdom eller arbetslöshet.

IF Metall Västbo-Östbo ser med fasa på regeringens kapitala misslyckande och det är de frågor som det socialdemokratiska partiet går till val på att lösa och som måste debatteras. Därför har den valberedning som Socialdemokraterna i länet helt demokratiskt valt haft en grannlaga uppgift att föreslå kandidater till partiets riksdagslista, kandidater som kan arbeta för ett bättre Sverige. Valkonferensen ställde sig bakom valberedningens förslag. Att anklaga alla dessa socialdemokrater som varit med i processen för att vara satta under press från det Islamiska förbundet är oförskämt och faller på sin egen orimlighet.

Partikongressen tidigare i år tog beslut om vilka kriterier som ska gälla för riksdagslistorna. Beslutet blev att hänsyn ska tas till ålder, kön, etnicitet o.s.v. och då är det självklart att det inte går att göra en blåkopia av tidigare riksdagslista. För vårt län innebar det att någon av dagens riksdagsledamöter måste flytta på sig och nu blev det Carina Hägg. Carina har suttit i riksdagen längst av alla riksdagsledamöterna. Alla riksdagsledamöter har säkert gjort ett bra arbete i riksdagen men det kanske är andra än man själv som bäst kan avgöra vem som är mest lämpad att driva Framtidspartiets frågor.

IF Metall Västbo-Östbo tycker att valberedningen har lyckats med sitt arbete att formera ett lag inför framtiden som bygger på de principer som partikongressen slog fast och vi ställer oss helt bakom de fem första namnen på riksdagslistan.

Martin Gunnarsson
Ordförande IF Metall Västbo-Östbo

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00