USA.

2015-09-16 15:31
Donald Trump. Bild: Andrew Harnik/AP
Donald Trump.

Hon målar av Trump med mensblod

Donald Trump, orkanen som slagit ned mitt i republikanernas presidentkandidatsval, har retat upp många under de månader han kampanjat. Nu har hans kvinnofientliga uttalanden fått ett svar skrivet i blod.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Konstnären Sarah Levy tröttnade på Donald Trumps uttalanden i direktsända tv-debatter. Hon bestämde sig för att måla ett porträtt av Trump med sitt eget mensblod. Valet av färg kom sig naturligt, enligt Sarah Levy, det var nämligen Trumps attack mot programledaren Megyn Kelly som blev droppen som fick menskoppen att rinna över.

– Jag blev vansinnig jag hörde hur han använde kvinnors mens för att smita undan politiska frågor och dessutom som ett sätt att förolämpa Kelly och alla kvinnors intelligens, säger Sarah Levy till USA Today.

Trump sa i en livesänd TV-debatt på Fox News att han kunde se ”hur det kom blod ur Megyn Kellys ögon. Blod kom ur henne överallt.”, ett uttalande som han fått massiv kritik för.

Sarah Levys tavla heter ”Whatever” och ska nu auktioneras ut, skriver hon på Instagram. Hon berättar också att pengarna ska gå till att hjälpa mexikanska invandrare i USA och förklarar varför.

– ”Ol’ Don” skulle hata det.