Hoppa till innehållet

Inrikes

Krönika: Manshatet blev irrelevant

ETC nyhetsmagasin

Feminism är för mig fortfarande lika viktig, om än jag väljer att kommunicera den på ett mer lågaffektivt och långrandigt sätt än vad jag gjorde som femtonåring.

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.

Visst kan man säga ”alla män”, och manshat är väl inget konstigt! Det var mina ståndpunkter i de dagliga diskussioner jag förde med killarna i min högstadieklass. Deras grej var att vara icke-feminister, min att vara feminist. Idag, som 23-åring, hamnar jag sällan i sådana diskussioner. När man är vuxen har man en tendens att hamna på platser med mer likasinnade själar. Men när jag hamnar i en feministisk debatt kunde jag inte bry mig mindre om huruvida det är okej att titulera sig manshatare. Feminism är för mig fortfarande lika viktig, om än jag väljer att kommunicera den på ett mer lågaffektivt och långrandigt sätt än vad jag gjorde som femtonåring.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Relaterade artiklar

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.