Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Gott och grönt till årets julbord

Dagens ETC.

Ett julbord med vegetariska rätter är inte bara ett gott och fräscht alternativ till de ­vanligtvis ganska stabbiga­ kötträtterna – det är även smart ur miljösynpunkt. Svårt behöver det inte heller vara. Här bjuder vi på tre recept från kokboken ”Mega Vego” som förhoppningsvis får igång ­inspirationen.

”Utgå från vilka råvaror som är bäst på vintern”

Utgå från säsongens varor, låt barnen vara lite selektiva och lägg extra omtanke på konsistensen. De är några av kocken och författaren Sara Asks bästa tips för att få till det gröna julbordet. Tillsammans med Lisa Bjärbo har hon skrivit kokboken ”Mega Vego”, som innehåller flera vegetariska julbordsrätter.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser